NorveskaZaVas

Vladičin Han,30.09.2020. Više od 500 stanovnika sela Stubal u Vladičinom Hanu dobilo je pristup kanalizacionoj mreži, dugoj 730 metara, koja je izgrađena uz podršku Kraljevine Norveške preko projekta „Norveška za vas – Srbija“.

"Veoma smo zahvalni na podršci Kraljevine Norveške u rešavanju komunalnih problema stanovnika Vladičinog Hana. Kroz realizaciju projekta „Norveška za vas – Srbija“ sada je rešen višedecenijski problem 30 porodica u selu Stubal, koje nisu imali priključak na kanalizacionu mrežu. Nadamo se da će se ovako uspešna saradnja nastaviti ne samo preko projekta „Norveška za vas – Srbija“ već i preko drugih programa i projekata koje finansira Kraljevina Norveška", kaže predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović.

NorveskaZaVas VladicinHan0920a

Projekat je obuhvatao geodetske i zemljane radove, kao i polaganje i ugradnju kanalizacionih cevi i šahtova. Izgradnjom kanalizacione mreže za domaćinstva u selu Stubal u Vladičinom Hanu i priključenjem na glavnu kanalizacionu mrežu stvoreni su uslovi i za izgradnju kanalizacione mreže u susednom selu Priboj.

“Poboljšanje kvaliteta života ljudi u manje razvijenim područjima zemlje jedan je od prioriteta projekta “Norveška za vas - Srbija”, samim tim uvođenje kanalizacije u Vladičinom Hanu jedan je od važnih koraka ka unapređenju lokalne infrastrukture”, ističe v.d. menadžerke projekta “Norveška za vas - Srbija” Milica Došenović.

Kraljevina Norveška finansirala je ovaj projekat sa 100.000 evra, dok je opština Vladičin Han učestvovala sa 10.000 evra.

Projekat “Norveška za vas - Srbija” ima za cilj da doprinese ravnomernom društveno-ekonomskom razvoju u Srbiji kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja, posebno ranjivih i marginalizovanih grupa, podršku socijalnoj koheziji, unapređenje lokalne infrastrukture, podršku integracijama Republike Srbije u Evropsku uniju i jačanje informacione bezbednosti Vlade Republike Srbije. Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 6,18 miliona evra, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE