"Knjižica je dobijena posleo 30 godina i to je moj lično jedan od najvećih uspeha u ovoj teškoj borbi." Ljubomir Bradić

Borcistrajk 610201

Valjevo,17.10.2020. Obećanje dato pre 30 godina borcima Srbije učesnicima odbrambenih ratova 1990-1999 koji su sada već ratni veterani konačno je ispunjeno i borci mogu da overe zdravstvenu knjižicu bez bilo kakve prepreke.

Tim povodom objavljujemo saopštenje Udruženja boraca Gvozdeni puk Srbije i Udruženje boraca Valjevo:

Država Srbija ispunila je obećanje Udruženju boraca Gvozdeni puk Srbije i Udruženja boraca Valjevo i predstavnicima koji su bili na razgovoru u ministarstvu za boračka pitanja i predsedništvu Srbije a po zahtevu ministra Zorana Đorđevića koje su predvodili Dejan Milošević Kuna kao predsednik i Bradić Ljubomir kao Generalni sekretar. 

Velika briga je rešena i sada borci mogu da overe zdravstvenu knjižicu po osnovu rešenja o duplom radnom stažu kojeg dobijaju od Fonda PIO što nisu mogli punih 30 godina i čast je izboriti se za ovako važno pravo. Za nas je to najveća briga države o učesnicima rata od 1990 godine koja je ostvarena ikada.Isto upustvo je prosleđeno svim Fondovima za zdravstveno osiguranje.

Borci zdravknjizice131020

Zahvaljujemo se svima koji su doprineli ovom pravu jer je ovo je veliko humano vidljivo i veliko pravo urađeno za građane Srbije.

Na kraju poruka svima, treba imati ozbiljne zahteve i pravilno ih formulisati i država Srbija će te zahteve da prepozna i oni se "lako" rešavaju a to je poruka i svima onima koji sede kući i pišu po portalima svakake neistine i ovo im je pravi dokaz za to a naša važna poruka za pojedince je: "bolje je da ćutite"!

Pratimo dalje realizaciju dogovorenog a dosta toga je ispunjeno.

Dejan Milošević Kuna je do sada jedini ostvario za svoje borce Topličkog okruga isplatu ratnih dnevnica i sada zajedno sa nama overu zdravstvene knjižice i dobro sada razmislite svi, kada smo mi dali zdravlje, sredstva i porodice hoćete li slušati i dalje one koji nikada ništa nisu uradili za Vas i boračku populaciju!

U gradu Valjevu razgovarano je sa Gradonačelnikom grada Valjeva Lazarom Gojkovićem na još boljoj saradnji sa  Udruženjem boraca Valjevo i Gvozdenog puka Srbije.
"Mi kao udruženja boraca dajemo punu podršku gradonačelniku i mladim ljudima koji vode grad Valjevo i želimo odličnu saradnju i da ne budemo prepreka razvoju grada ni u jednom segmentu života".

Srećno!

Udruženje boraca Gvozdeni puk Srbije
Predsednik, Dejan Milošević Kuna i
Generalni sekretar i
Udruženje boraca Valjevo
Predsednik,
Bradić Ljubomir


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE