Sid predZoranSemenovic

Šid,05.11.2020. „Opština Šid je slobodna sredina i svaki njen građanin ima pravo na svoje mišljenje, slobodu i pravo na okupljanje“- rekao je Zoran Semenović, predsednik šidske opštine u vezi narodnog protesta protiv migranata koji je osudila lokalna odbornica Liga socijaldemokrata Nenada Čanka, navodi sajt Mitrovica.info.

“Zato kao predsednik opštine Šid s odobrenjem gledam na protest koji je u nedelju održan u Šidu, a putem kojeg su građani iskazali svoje nezadovoljstvo trenutnom migrantskom situacijom u šidskoj opštini. Nadam se da je iskren, da je organizovan s ciljem koji je predstavljen, da se omladina stvarno spontano okupila i da u pozadini ne stoje politički akteri koji koriste omladinu kao svoje pijune za ostvarivanje svojih političkih ambicija”, između ostalog je istakao predsednik opštine Šid Zoran Semenović u saopštenju za javnost, dodajući:

„Neću vam govoriti neistinu o tome da problem s migrantima na teritoriji opštine Šid ne postoji. Postoji i ozbiljan je. Lokalna vlast godinama pokušava da dođe do njegovog rešenja. Obraćali smo se Komesarijatu, ali su oni ostali nemi na naše zahteve da se ilegalni migranti izmeste iz Šida i da se broj migranata u migrantskim centrima smanji. Molili smo MUP da poveća patrole, ali su i oni ostajali nemi na naše molbe. Kada smo preuzeli stvar u svoje ruke, postali smo neprijatelji pojedinaca u Komesarijatu, a protiv mene je podneta prijava od nevladine organizacije ’No Name Kitchen’, iza koje stoje strani elementi koji žele da destabilizuju pravni poredak Republike Srbije. Nastojali smo da odbranimo naše građane od vandalizma i terora ilegalnih migranata. Tim činom nas nisu obeshrabrili, samo dodatno motivisali jer mi nikada nećemo prestati da vodimo bitku da se broj migranata smanji, da se svaki neregistrovan migrant koji odbija da ide u prihvatni centar izmesti iz šidske opštine zarad sigurnosti naših građana i naše dece”.

Semenović dodaje da pozdravlja inicijativu građana da se uključe i preko protesta dignu glas koji će se čuti, te moli sve nadležne državne institucije da pomognu u što hitnijem rešavanju problema uzrokovanog migrantskom krizom.
M.Milivojević izvor:mitrovica.info


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE