UdruzenjeRadnikaNaInternetu

Beograd,20.11.2020. Udruženje radnika na internetu (URI) pokrenulo je digitalni protest u cilju da ostvare dijalog sa nadležnim institucijama u vezi najavljene retroaktivne naplate poreza i doprinosa što su naveli u zahtevima koje su predali 10.novembra.

Kako još uvek nisu dobili odgovore na zahteve pokrenuli su digitalni protest slanjem mejlova na internet adrese nadležnih institucija.

Ja, radnik na internetu, pošteno radim svoj posao i živim od toga. Ne pristajem na nerazumne namete, previsoke, nenaplative i iznenadne. Želim da živim u svojoj zemlji i uspeo sam da pronađem način da to ostvarim, radeći na internetu. Apelujem da država odmah prekine sa pretnjama i progonom desetina hiljada mojih kolega i mene. Pozivam državne organe da uvaže i prihvate naše zahteve:

  1. Obustava postupaka poreske kontrole, donošenja i izvršavanja poreskih rešenja sve dok se ne uspostavi održiv, transparentan i precizan poresko-pravni okvir za radnike na internetu.
  2. Početak pregovora i dijaloga o pravnom statusu radnika na internetu, definisanju strukture i finansijskih stopa poreza i doprinosa. 

Udruženje radnika na internetu

Kako kažu u Udruženju ovo je prva reakcija i samo jedan od koraka koje će preduzeti kao apel državi i institucijama da se o problemima razgovara i da se sedne za pregovarački sto kako bi saznali više o najavljenoj retroaktivnoj naplati poreza i doprinosa, a potim razgovarali i dogovorili se jer članovi Udruženja nemaju da plate najavljene iznose.

Udruženje radnika na internetu je uputilo i poziv organizacijama, institucijama, pokretima, udruženjima kao i svim ostalim javnim akterima da podrže njihov apel državi – putem dopisa, mejla, istupanjem u medijima ili internet objavom i na taj način pomognu njihovu borbu da se reši pravni status freelancer-a u Srbiji  i da poreske obaveze odgovaraju honorarnoj prirodi posla koji se radi..

Više o Udruženju radnika na internetu OVDE kao i na FB stranici OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE