GSS akcija291120

Beograd,30.11.2020. Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije sinoć su izveli uspešnu akciju spasavanja na Velikom Štrpcu, kod Đerdapske klisure.

Na primljen poziv za pomoć u popodnevnim časovima, od četiri ženske osobe koje su se izgubile na Velikom Štrpcu, kod Đerdapske klisure spasioci GSS Srbije su odmah krenuli u akciju a priključio se i šumar iz Nacionalnog parka Đerdap, kako bi što pre stigli do ugroženih žena i spustili ih do bezbednog puta. 

Akcija spašavanja je izvedena uspešno - žene su bezbedno spustili do podnožja i otpratili do auta.

GssSrbije 0820

Gorska služba spasavanja Srbije je dobrovolјna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilј pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Spasiti lјudski život, pomoći čoveku u nevolјi, osnovni je zadatak ove službe. 

GSS Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti Planinarskog saveza Srbije, dok danas službu sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci i skijaši. U svojim redovima služba ima lekare, doktore nauka, inženjere, pripadnike vojske, specijalnih jedinica policije, studente...
foto: Gorska služba spasavanja Srbije


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE