Brus DZvakcinacija0121

Brus,29.01.2021. Masovna imunizacija COVID-19 u Domu zdravlja Brus počela je 14. januara 2021. godine i za sada je vakcinisano 1000 lica.

"Imunizacija u Domu zdravlja Brus je počela je 14. januara i izvodi se po priritetnim grupama. U prvoj fazi imunizacije po prioritetnim grupama, vakcinisani su zdravstveni radnici i korisnici Doma za odrasla i stara lica, a potom stanovništvo opštine Brus prijavljeno preko e-uprave ili call centra. U daljem toku imunizacije vakcinisani su i prosvetni radnici, radnici MUP-a, kao i radnici servisa javnog informisanja naše opštine. Do današnjeg dana vakcinisano je 1000 lica.
Od utorka, 26. janura mogu da se vakcinišu isključivo građani koji su se prijavili na portal eUprava ili pozivom kontakt centra i dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije. Nema nikakve potrebe, niti je u interesu javnog zdravlja, da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin. Svi građani će dobiti vakcinu u skladu sa planom prioriteta.
Što se tiče stranih državljana, bez obzira da li imaju prijavljen boravak u Republici Srbiji ili ne, u obavezi su da se prijave elektronskim putem preko portala eUprava www.euprava.gov.rs) jer to je jedini način da budu vakcinisani, a to se posebno odnosi na kineske državljane sa prijavljenim boravkom u Srbiji.
Ovom prlikom apelujemo na građane da se za vakcinaciju prijavljuju isključivo preko e-uprave, jer će na taj način najbrže dobiti termin za vakcinisanje." - rekla je Bojana Stamenković Grujić, koordinator imunizacije Covid 19 u Domu zdravlja Brus.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE