SLF konferencijaMC0221

Beograd,14.02.2021. Predstavnici Sindikata lekara i farmaceuta održali su konferencija za novinare12. februara na kojoj su obrazložili zahteve upućene Ministarstvu i Vladi Republike Srbije i najavili skup za 15. februar ispred zgrade Vlade Srbije.

Konferencija za novinare je počela minutom ćutanja u znak sećanja na preminule lekare Srbije tokom pandemije koronavirusa Covid-19 uz prikazivanje spiska imena preminulih lekara koji možete videti OVDE.

U Srbiji je preminulo preko stotinu lekara a ne zna se još uvek broj preminulih medicinskih sestara i bolničara tvrde u Sindikatu. Odgovorni nisu bili sposobni da spreče katastrofalne posledice epidemije tvrde u Sindikatu lekara i farmaceuta. 

Sindikat poziva predstavnike vlasti da se odazovu zahtevima za pomoć porodicama preminulih i da preduzmu hitne mere da se dalje neželjene posledice spreče.

Na konferenciji su govorili: dr Gorica Đokić, dr Tatjana Vešović, dr Marijana Pešić, dr Ferenc Toth, dr Rade Panić

Video snimak konferencije za novinare pogledajte OVDE

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije najavio je protest za 15. Februar ispred zgrade Vlade Srbijie u 12:05 časova pod nazivom “Protest lekara I opomena” na kom će biti pročitana imena preminulih lekara, obrazloženi zahtevi kako da se tragedija okonča i položiti cveće I/ili upaliti sveće za preminule lekare.
foto:mc.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE