ZaNaseHeroje 0221

Beograd 26. februar 2021. Vlada Republike Srbije saopštila je danas da će pokrenuti Program podrške „Za naše heroje“ kako bi iskazala poštovanje i zahvalnost lekarima, medicinskom osoblju, volonterima i svima angažovanim na prvoj liniji odbrane od COVID-19, koji su danas više nego ikad naši heroji.

Vlada Srbije i Ministarstvo zdravlja pokrenuće ovaj program kako bi svima njima izrazili zahvalnost za svakodnevnu posvećenost očuvanju zdravlja i života svih građana.

Program će se u praksi sprovoditi putem personalizovane kartice pogodnosti „Naš heroj“, a realizovaće se u saradnji sa Generalnim sekretarijatom Vlade, Narodnom bankom Srbije, Privrednom komorom Srbije i javnim ustanovama, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Personalizovana kartica „Naš heroj“ obezbediće posebne pogodnosti za zaposlene i volontere u COVID-19 sistemu, kao što su popusti prilikom plaćanja robe i usluga kod partnerskih kompanija i preduzetnika.

Takođe, obezbediće i prednost pri ostvarivanju prava i dobijanju usluga u državnim institucijama, javnim preduzećima, lokalnim samoupravama i ustanovama socijalne zaštite, kao i privrednim društvima koja obavljaju delatnost od opšteg interesa.

Članica Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 Darija Kisić-Tepavčević navela je prilikom predstavljanja pomenutog programa da je on pokrenut kako bi se omogućilo svakom pojedincu i preduzeću, od malih preduzetničkih radnji do velikih lanaca, da svako na svoj način pokaže solidarnost i zahvalnost prema zdravstvenim radnicima i ostalima angažovanim u COVID-19 sistemu.

Prema njenim rečima, svako od nas pojedinačno može da podrži program time što će propustiti preko reda nosioca kartice, a svaka firma time što će osmisliti na koji način može da im izađe u susret i omogući da uštede vreme ili novac.

Programu podrške „Za naše heroje“ već se pridružilo više od pedeset kompanija, koje su ponudile specijalne popuste na svoju robu i usluge za korisnike kartica.

Sve kompanije koje žele da postanu partneri Programa mogu to da učine potpisivanjem Protokola o saradnji sa Privrednom komorom Srbije ili Generalnim sekretarijatom Vlade.

Pravo da postanu korisnici kartice pogodnosti „Naš heroj“ imaju svi zaposleni, radno angažovani i volonteri u COVID-19 sistemu, koji će moći da koriste karticu na čitavoj teritoriji Srbije, bez obzira na mesto prebivališta.

Na svakoj izdatoj kartici nalaziće se ime i prezime korisnika i identifikacioni (ID) broj kartice. Kako bi ostvarili prava na pogodnosti, svi korisnici kartice će biti obavezni da pokažu karticu „Naš heroj“, kao i svoj identifikacioni dokument, što znači da se kartica ne može preneti, niti na bilo koji drugi način ustupiti na korišćenje drugom licu.

Kartice izrađuje Narodna banka Srbije, a izdavaće ih Generalni sekretarijat Vlade, dok će za prijavljivanje korisnika, kao i za dostavljanje gotovih kartica korisnicima biti zadužene ovlašćene administrativne službe u lokalnim COVID-19 jedinicama.

Mere i aktivnosti vezane za karticu pogodnosti „Naš heroj“ sprovodiće se sve dok traje pandemija bolesti COVID-19 izazvana virusom SARS-CoV-2.

Sve dodatne informacije o kartici pogodnosti „Naš heroj“ dostupne su na sajtu www.nasheroj.gov.rs, na kome će svi korisnici, po dobijanju kartice, moći da se registruju, kako bi se detaljnije informisali o pogodnostima.

Uskoro će biti dostupna i aplikacija „Naš heroj“ za mobilne uređaje na Google Play, App Store i Huawei AppGallery.

Sve informacije o Programu podrške „Za naše heroje“ mogu da se dobiju i putem telefona 0800 252 252, koji je dostupan svakog radnog dana od 8 do 17 časova. Razgovori su besplatni za sve pozive iz mobilne i fiksne telefonije u Republici Srbiji.

Korisnici kartica „Naš heroj“ moći će da se informišu i putem elektronske pošte, slanjem upita na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Svi zainteresovani da se pridruže ovom programu kao partneri mogu da pišu na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., dok predstavnici medija svoja pitanja mogu da šalju na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE