Sakurastipendije2021

Beograd, 04.04.2021. Desetu godinu zaredom kompanija Japan Tobacco International (JTI) u saradnji sa Ambasadom Japana, objavljuje konkurs za Sakura stipendije namenjene radoznalim i ambicioznim studentima i istraživačima širom Srbije, čija su interesovanja usmerena na Japan i japansku kulturu, kao i na povezivanje dve zemlje.

Povodom jubilarnog Sakura konkursa, dobitnici stipendije imaće jedinstvenu priliku da praktični deo svojih istraživačkih radova obave u Japanu. Kompanija Japan Tobacco International, koja će finansirati put u Japan, na ovaj način želi da mladim studentima i istraživačima pruži nezaboravno iskustvo i omogući da, kroz svoje istraživanje, na najbolji način upoznaju i dožive Japan. S obzirom na pandemiju korona virusa, put u Japan biće realizovan kad epidemiološka situacija u obe zemlje to dozvoli.

Sakura stipendijom biće nagrađeni najbolji i najkreativniji istraživački radovi na različite teme u vezi sa Japanom, a iz oblasti - društvenih i humanističkih nauka (ekonomije, prava, političkih nauka, filozofije, japanskog jezika i književnosti), kulture i umetnosti i Kaizen menadžmenta.

Prijavljivanje na konkurs trajaće od 24. marta 2021. do 30. aprila 2021, dok pravo učešća imaju svi studenti osnovnih i postdiplomskih studija, kao i istraživači koji nisu zaposleni puno radno vreme.

Za prijavu je potrebno popuniti obrazac na web stranici www.sakurastipendije.rs. Kandidati treba da obrazlože ideju svog rada, očekivane rezultate istraživanja i svoju viziju budućih odnosa Srbije i Japana.

Sakura stipendija dobila je ime po japanskom drvetu trešnje koje je poznato kao simbol sreće i prosperiteta.

JTI i Ambasada Japana veruju da će upravo talentovani istraživači i studenti, kao što su dobitnici Sakura stipendije, doneti prosperitet Srbiji i doprineti jačanju prijateljstva između dva naroda.

Opširnije o Sakura stipedijama 2021 OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE