EUPRO logo1

Novi program Evropske unije za lokalni razvoj EU PRO Plus usmeren na poboljšanje upravljanja teritorijalnim razvojem, ekonomski rast i unapređenje socijalne infrastrukture  i društvene kohezije u 99 lokalnih samouprava u dva regiona Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije, biće predstavljen 14. aprila 2021. godine u 12:00 časova u onlajn formatu, preko linka na Zum platformi OVDE.

Evropska unija je za ovaj trogodišnji program, čiju će realizaciju voditi Ministarstvo za evropske integracije, a koji će sprovoditi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge -UNOPS, opredelila 30 miliona evra. Sveobuhvatni i održivi pristup koji EU PRO Plus uvodi treba da doprinese ravnomernijem teritorijalnom i ukupnom društveno-ekonomskom razvoju gradova i opština obuhvaćenih programom.

O programu će uz video prezentaciju govoriti ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici i Mikela Telatin, direktorka kancelarije UNOPS-a u Srbiji.

Predstavljanje programa EU PRO Plus možete pratiti putem Zum platforme na linku: OVDE.

Aktivnosti EU PRO Plus programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa 30 miliona evra. Program, čiju realizaciju vodi Ministarstvo za evropske integracije,  ima za cilj da doprinese poboljšanom upravljanju teritorijalnim razvojem, ekonomskom rastu i unapređenju socijalne infrastrukture i kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi UNOPS.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE