URI HumanitarniCasovi

Beograd 15.04.2021. Članovi Udruženja radnika na internetu pokrenuli su akciju "Humanitarni čas za nečiji spas" kako bi svoje znanje podelili sa drugima i tako doprineli lečenju bolesne dece - cena časa je minimum 1 SMS poruka na 3030.

Ko pokreće ideju i koji je cilj?

"Mi smo grupa dugogodišnjih online predavača koje je udružila borba za pravedan status radnika na internetu. Želimo da svoje znanje podelimo sa vama i da svi zajedno doprinesemo lečenju bolesne dece. Učenik treba da pošalje SMS neposredno pre časa ili na početku časa. Kao dokaz, učenik nam može poslati screenshot SMS-a, ili nam pokazati svoj telefon na početku časa. Takođe, učenik može poslati SMS u kome ce dodati tekst posle željenog broja (na primer 987 URI), kako bi znali da je poruka namenjena u svrhu časa. Za čas od 25 minuta pošaljite minimum 1 SMS poruka na 3030 (200 dinara)"

Zakazivanje časova - na koji način?

"Učenik može poslati poruku u inbox stranice OVDE i onda sledi dogovor oko slobodnog termina. Učenik može izraziti želju u koje vreme želi da ima čas i reći kakav tip časa želi, a mi ćemo se potruditi da mu izađemo u susret. Časovi će se održavati preko Zoom platforme, koja je najpogodnija za učenje na internetu i jednostavna je za korišćenje (ukoliko učenik želi čas na nekoj drugoj platformi poput Skype-a, potrudicmo se da to omogućimo)."

Ponuda časova - koji predmeti su u ponudi?

"Kod nas za sada možete izabrati čas engleskog, španskog i srpskog. Uskoro ćemo proširiti ponudu na još neke jezike i matematiku. Ukoliko vam treba čas konverzacije, pomoć oko pipreme ispita, poslovni engleski, pomoć za školarce oko domaćih zadataka i školskog programa, početni engleski za decu, mi smo tu za vas. Tim od preko 20 iskusnih profesora će učiniti da čas bude zanimljiv i efikasan."

Broj časova - da li je ograničena rezervacija časova?

"Broj časova koje možete rezervisati kod nas je naravno neograničen i poželjno je da imamo što više časova, biće više SMS humanitarnih poruka, a i vi ćete više naučiti. Nadamo se da će vremenom biti sve više učenika, a samim tim će i broj profesora rasti. Mi svi imamo poslove koje svakodnevno radimo, ali imamo snage i volje da pomognemo drugima i nadamo se da ćemo zajedno biti jako uspešni u nameri da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Vas SMS + naše vreme i znanje = dobitna kombinacija."

Tehnikalije - obaveze profesora i učenika?

"Kako profesor, tako i učenik, su dužni da budu tačni, da dođu u dogovoreno vreme na čas i da obzbede optimalne uslove za održavanje časa (stabilna internet konekcija, tiha prostorija, itd.), a sve to u cilju lakšeg održavanja časa. Poštujmo međusobni trud i volju i uspećemo u zajedničkom cilju."

Ukoliko ste zadovoljni celokupnom idejom, pričajte i podelite je sa Vašim poznanicima kako bi zajedno napravili jednu sjajnu i uspešnu priču -  Humanitarni časovi - Udruženje radnika na internetu OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE