MOD vezba0421

Beograd 16.04.2021 Združena taktička vežba policije i vojske sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021“ biće održana u subotu 17. aprila, uz direktan TV prenos na RTS 1.

Tokom vežbe „Odgovor 2021“  više od 1.200 pripadnika Vojske Srbije i oko 300 pripadnika policije, na poligonima „Pasuljanske livade“ i „Orešac“, prikazaće deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva u rešavanju kriznih situacija.

U vežbi učestvuju pripadnici Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Prikaz će otpočeti na poligonu „Orešac“ dinamičnom akcijom savladavanja terorista i oslobađanja talaca dejstvom iz vazduha, sa kopna i na vodi.

U vežbi na Orešcu učestvuju Specijalna antiteroristička jedinica, Helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova, 72. brigada za specijalne operacije, 63. padobranska brigada, kao i helikopteri RV i PVO Vojske Srbije.

U vežbi su angažovana tri helikoptera i 20 oklopnih borbenih vozila Miloš, Hamer i BOV N15A, a biće prikazana i upotreba dronova, ali i antidron komponenta.

U vežbi učestvuju i specijalne ronilačke jedinice policije i Vojske koje će prikazati dejstvo na vodi, dok će biti izvedena i vežba izvlačenja pripadnika koji su obavili zadatak helikopterom, upotrebom tehnike grozd.

Na „Pasuljanskim livadama“ jedinice Kopnene Vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP-a Srbije prikazaće postupke ojačane borbene grupe u odbrani s prelaskom u napad.

Dejstvovaće i lovačka i bombarderska avijacija, helikopteri i artiljerijsko-raketna sredstva protivvazduhoplovne odbrane.

Jedinice Kopnene vojske prikazaće manevar i vatreno dejstvo savremenih oklopnih borbenih vozila i širok dijapazon pešadijskog naoružanja, navodi se u saopštenju.

Generalnu probu završnice Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021“ pogledajte OVDE

Direktan TV prenos združena taktička vežba policije i vojske sa bojevim gađanjem “Odgovor 2021“ prenosiće Radio televizija Srbije na RTS 1 u subotu 17. aprila sa početkom u 10:57 časova.
izvor i foto:mod.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE