UdruzenjeRadnikaNaInternetu

Beograd 21.04.2021. Na današnjem razgovoru predstavnika Vlade Srbije i predstavnika udruženja radnika na internetu i frilensera postignut je dogovor u vezi načina plaćanja poreskih obaveza.

"U toku celodnevnog protesta protiv usvajanja aktuelnog predloga izmena Zakona o porezu na dohodak građana koji je danas razmatran u Skupštini Srbije, Udruženje radnika na internetu dobilo je poziv na pregovore sa Vladom.
Održani su višečasovni razgovori kojima je postignuto da se frilenserima uvećaju normirani troškovi sa 43 na maksimalnih 50 procenata, kao i da usvojeni obračun zaduženja važi sve do donošenja novog Zakona o fleksibilnim oblicima rada, odnosno 1. januara.
Takoe, frilenseri će moći da upišu radni staž što će biti regulisano odgovarajućim propisima.
Udruženje radnika na internetu smatra da će usvajanje ovog rešenja doneti olakšanje i rasterećenje velikom broju frilensera, iako daleko od idealnog.
Udruženje će nastaviti da zastupa interese svih frilensera i potruditi se da novi Zakon najavljen za 01.01.2022. godine uredi zakonski status i uvede fer model oporezivanja koji ćefrilenserima osigurati budućnost." navedeno je na FB stranici Udruženja radnika na internetu OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE