EUPRO medijskotakmicenje0421

Beograd 22.04.2021. Razvojni program EU PRO u saradnji sa Ministarstvom za evropske intergracije Vlade Republike Srbije i Delegacijom Evropske unije u Republici Srbiji danas je raspisao konkurs za najbolje priloge lokalnih i regionalnih medija na temu podrške Evropske unije (EU) lokalnom razvoju koja je pružena preko programa EU PRO.

Takmičenje ima za cilj da promoviše i nagradi najbolje medijske izveštaje, kao i da doprinese boljoj informisanosti javnosti, posebno lokalnih zajednica, o podršci EU ekonomskom i društvenom razvoju u našoj zemlji.

Svi lokalni i regionalni štampani mediji, TV i radio stanice, kao i medijski portali registrovani u jednoj od 99 lokalnih samouprava koje su uključene u EU PRO program mogu da se prijave na takmičenje sa pričom koja tematski obrađuje razne segmente EU podrške pružene lokalu kroz projekte EU PRO programa, a koje uključuju i podršku ekonomskom razvoju lokalnih samouprava, zapošljavanju lokalnog stanovništva, unapređenju kvaliteta života u sferama obrazovanja, zdravstva, kulture, sporta, podršku mladima, zaštitu životne sredine, kao i socijalnu inkluziju i negovanje rodne ravnopravnosti.

Medijske priče, objavljene u periodu od 22. aprila do 17. maja 2021. godine mogu da se takmiče u jednoj od četiri kategorije: ŠTAMPA, TV, RADIO ili MEDIJSKI PORTAL. Pored glavnih takmičarskih kategorija, medijska kuća, kao zvanični podnosilac prijave, može dodatno prijaviti tri medijske priče u specijalnoj takmičarskoj kategoriji – SET MEDIJSKIH PRIČA. Propozicije takmičenja su dostupne na sajtu EU PRO programa, dok će se samo takmičenje realizovati preko veb sajta EU PRO medijsko takmičenje gde su date detaljnije informacije, kao i način prijave.

U svakoj kategoriji biraće se po jedna pobednička medijska kuća sa najboljom pričom, a vredne nagrade biće dodeljene pobedničkim medijskim kućama. Dve medijske kuće će dodatno biti nagrađene po odluci Ministarstva za evropske integracije i Delegacije Evropske unije u Srbiji. Uz finansijsku podršku EU, preko programa EU PRO, sedam medijskih kuća će dobiti nagrade u vidu opreme u vrednosti od 5.000 dolara u cilju unapređenja tehničkih kapaciteta za izveštavanje lokalnih i regionalnih medija. Autor/ka jedne od pobedničkih priča, koji/a po oceni žirija bude najbolji/a, biće nagrađen/a laptop računarom. U okviru nagrada za novinare/ke koji su autori/ke sedam pobedničkih radova, Ministarstvo za evropske integracije će organizovati dvodnevnu radnu posetu relevantnim državnim institucijama uključenim u proces evropskih integracija u Beogradu. Poseta će biti organizovana u skladu sa epidemiološkom situacijom i uz poštovanje svih mera.

Dugogodišnja uspešna saradnja Delegacije EU, Ministarstva za evropske integracije i UNOPS-a, kao i lokalnih i regionalnih partnera se sada nastavlja kroz novi program Evropske unije za lokalni razvoj, EU PRO Plus. Ovu trogodišnji inicijativu, čije aktivnosti doprinose ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 30 miliona evra kako bi doprinela poboljšanom upravljanju teritorijalnim razvojem, ekonomskom rastu i unapređenju socijalne infrastrukture i kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu Južne i istočne Srbije.

Aktivnosti EU PRO programa, koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: regionu Šumadije i Zapadne Srbije i regionu Južne i Istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE