UNS naslov

Beograd 30.04.2021. Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva kolege da se učlane u Klub frilensera i honoraraca novinara, snimatelja i fotoreportera koji će UNS osnovati 12. maja.

U rastućem broju frilensera i honoraraca u srpskim medijima i onih koji za strane medije rade iz Srbije, UNS je prepoznao potrebu za okupljanjem i zajedničkim angažmanom ove, po mnogim pokazateljima, najugroženije grupe novinara i snimatelja.

Kolegama bez matičnih redakcija UNS će omogućiti: akreditacije za događaje, pravnu zaštitu, pomoć u izradi tipskih ugovora, pomoć u osiguranju opreme i životnom osiguranju, pomoć pri otkupu radnog staža, povoljnije ugovore o korišćenju usluga mobilne telefonije i druge olakšice u radu.

Formiranje kluba frilensera neophodan je korak za artikulisanje potreba i organizovanu borbu za ravnopravan status kolega koji trenutno rade u teškim uslovima - bez redakcija i ugovora, bez pravne i druge vrste zaštite, bez prava na akreditacije i amortizaciju opreme.

Osnivanje kluba održaće se u sredu, 12. maja u 18 časova u Pres centru Udruženja novinara Srbije (Knez Mihailova 6/III). Pozivamo zainteresovane kolege da se jave na imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE