NikolaTesla MeettheSerbs0621

Američki Federalni istražni biro (FBI) je objavio dokumenta o Nikoli Tesli, u drugoj polovini 2016. godine. nakon više od 70 godina. To su ista dokumenta koja je američka vlada nakon smrti velikog naučnika zaplenila i odnela u puna dva kamiona.

Poverljivi dokumenti objavljeni su na osnovu Zakona o slobodi informacija i potvrđuju osporavane navode da je FBI zaplenio Teslinu imovinu, ali i otkrivaju da je vlada SAD zaista bila zainteresovana za njegov „zrak smrti“ – oružje koje je Tesla navodno osmislio.
Dokumenti na koje se dugo čekalo govore i o Teslinim eksperimentima sa kuglastim munjama, ali i potvrđuju da je FBI planirao da uhapsi Teslinog člana porodice, za kog su verovali da želi da se domogne Teslinih neprocenjivih beleški.
Takođe, sve ove godine se verovalo da Tesla umro u 85. godini života u svom apartmanu u hotelu Njujorker 7. januara 1943. godine. Međutim, jedan od novoobjavljenih dokumenata datiran na 12. januar 1943. godine navodi da je Tesla zapravo umro 8. januara.
U dokumentima se navodi i kako je američka vlada zaplenila svu Teslinu imovinu, zapečatila sve papire i donela ih u skladište na Menhetnu.
Pročitajte šta još zanimljivo otkrivaju dokumenta koja je objavio FBI - OVDE
izvor i foto:Meet the Serbs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE