Zarevo slava0721b

Brus 18.07.2021. Meštani sela Žarevo koje se nalazi u opštini Brus, u sredu 14. jula 2021. godine obeležili su i proslavili seosku slavu Sveti besrebrenici i čudotvorci Kozma i Damjan u narodu poznatiji kao Sveti Vrači ili Vračevi.

Obeležavanje slave počelo je u 09:00 časova Liturgijom na kojoj je prisustvovao veliki broj meštana koji su se tom prilikom i pričestili. Potom je sveštenik Milan Kačarević pozdravio vernike, govorio im o značaju Liturgije i pričešću kao sjedinjenju sa Bogom, o životu Svetih Vrača...

Zarevo slava0721a

Potom je organizovaana Litija sa trokratnim ophodom oko hrama i rezanjem slavskog kolača. Litiji je prisustvovao veliki broj meštana ali i oni koje je život odveo u druge gradove i mesta Srbije.

Zarevo slava0721c

Ovogodišnji kolačar Slobodan Milić kolaćarstvo je predao Radivoju Radoviću a trudom kolačara hram je ukrašen i uređen novim crkvenim inventarom.

Potom, po obavljenom verskom i slavskom obredu, u porti crkve nastupali članovi KUD "Kopaonička frula" iz Brusa sa spletom pesam i igara uz pratnju na fruli a kolaačar Milić Slobodan, sa porodicom i prijateljima iz Aleksandrovca, organizovao je i pripremu riblje čorbe koja je podeljena svim gostima.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE