AC pozarGVratari0821

Aleksandrovac 28.08.2021. Požar koji se dogodio u porodičnom domaćinstvu Ljubiše Gašića iz Gornjih Vratara kod Aleksandrovca, pričinio je veliku materijalnu štetu, u kojoj je su izgorela tri objekta: štala, deo obora i mini hladnjača. Sa štalom su izgorele i dve steone krave.

Požar je izbio 25. avgusta oko 1 čas iza ponoći i veoma brzo se proširio na sva tri objekta, preteći da zahvati i porodičnu kuću u kojoj živi desetočlna porodica Gašić: dva sina, snaje i četvoro unučadi. Rade i žive od poljoprivrede, bave se proizvodnjom obojenog voća, tako da je čitav višegodišnji trud izgoreo u plamenu. Šteta je ogromna. U požaru je izgoreo vagon kupina i tri tone šljiva i kompletna mehanizacija koja je služila za obradu zemljišta i voća. Pretpostavlja se da je uzrok loša elektroinstalacija. U pomoć u gašenju požara su pritekle komšije i meštani Gornjih Vratara i Velike Vrbnice, a vatrogasno-spasilačka jedinica iz Aleksandrovca i Kruševca, sprečila je da se požar dalje proširi na porodičnu kuću.

Domaćinstvo Ljubiše Gašića obišao je predsednik Skupštine opštine Aleksandrovac Slavoljub Miljković i prema njegovim rečima, opština će pomoći Gašićima u sanaciji nastale štete i obnovi domaćinstva.

Ukoliko je neko u mogućnosti da na neki način pomogne porodici Gašić iz Gornjih Vratara može ih kontaktirati na telefone 064 335 41 25 Danijel ili 063 113 10 62 Dalibor.
izvor i foto:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE