mtt TanjaMatic1219

Beograd 27.08.2021. Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je Vlada Republike Srbije usvojila Strategiju razvoja informacionog društva i informacione bezbednosti na predlog Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i utvrdila viziju razvoja informacionog društva u Republici Srbiji do 2026. godine definisanjem ključnih mera i aktivnosti.

”Srbija prepoznaje značaj digitalizacije i informacione bezbednosti, što zavidni rezultati u ovoj oblasti i pokazuju. Strategija obuhvata dve važne oblasti i to informaciono društvo i informacionu bezbednost, čije je dalje razvijanje preduslov za potpunu digitalizaciju društva”, rekla je Matić.

Ona je dodala i da je donošenje i implementacija strateškog dokumenta u oblasti razvoja informacionog društva i informacione bezbednosti važna kako bi se nastavilo sa daljim unapređenjem digitalnih znanja i veština svih građana, podizanje kapaciteta zaposlenih i u javnom i u privatnom sektoru za korišćenje novih tehnologija, kao i unapređenje digitalne infrastrukture u obrazovnim ustanovama.
Pored toga neophodno je nastaviti i intenzivirati aktivnosti na digitalizaciji usluga i poslovanja u javnom i privatnom sektoru, a uz sve to veoma je važno unapređivati informacionu bezbednost prvenstveno razvojem kapaciteta nadležnih institucija, podizanjem svesti građana, podsticanjem javno-privatnog partnerstva i unapređenjem regionalne i međunarodne saradnje.

Strategiju razvoja informacionog društva i informacione bezbednosti za period od 2021. do 2026. godine, sa Akcionim planom koji detaljno razrađuje aktivnosti do 2023. godine, usvojila je Vlada Srbije na sednici održanoj 26. avgusta 2021.
izvor i foto:mtt.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE