SpasimoStudenicu GNikolic0821

Ušće 28.08.2021. Meštani ušćanskog i studeničkog kraja danas organizuju protest za spas i zaštitu reke Studenice od mini hidro elektrana.

Prema najavama organizatora protesta očekuje se veliki odziv meštana ali i dolazak ljudi iz cele Srbije koji se bore za zaštitu prirode kao i članova organizacija koje su protiv izgradnje mini hidroelektrana. Takođe, najavljeno i prisustvo člana Evropskog parlamenta iz austrijske strane Zelenih Tomasa Vajca, koji je po zanimanju ekolog, poljoprivrednik i šumar...

"Okupićemo se u parku u centru Ušća. Početak skupa je u 17h, planirano je da govore lokalni aktivisti, ali imamo najavu da će doći i aktivisti iz drugih delova Srbije, pa će i oni imati priliku da se obrate. Ko god želi, moći će kratko da se obrati građanima. Pozvali smo i odbornike sa našeg područja, videćemo da li će doći. Oko 18h otići ćemo do ušća Studenice u Ibar i održati moleban za spas reke Studenice. Skup organizujemo na veliki hrišćanski praznik Veliku Gospojinu jer verujemo da je borba za spas reke Studenice bogougodno delo." – kaže Goran Nikolić, jedan od aktivista.

Ciljevi Inicijative „Spasimo Studenicu“ i ovog protestnog okupljanja, su:
- Zaštita celog sliva reke Studenice,
- Poništavanje svih izdatih građevinskih dozvola za izgradnju hidroelektrana,
- Brisanje svih lokacija za izgradnju HE i MHE na celom slivu reke Studenice.

SpasimoStudenicu skup280821

Organizator protesta je Inicijativni odbor udruženja građana „Spasimo Studenicu“ i skup je prijavljen svim nadležnim službama.

Prethodni tekst za spas reke Studenicu na linku OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE