Svake godine 24. marta, na dan početka NATO agresije i bombardovanja Srbije, u Gradskom parku u Brusu odaje se počast poginulima u ratovima od 1990 do 1999. godine

secanje borci 1

Tog dana sa velikom tugom se sećamo onih koji su tragično nastradali u ratovima od 1990 - 1999 godine, njihovih porodica i užasne agresije i patnje koje su pretrpeli svi građani Srbije prilikom NATO bombardovanja 1999.
I posle dužeg perioda od bombardovanja Srbija se i dalje bori da se oporavi od razaranja, a građani Brusa se sećaju svojih sugrađana koji su dali živote za Srbiju i Brus u ratovima od 1990 do 1999. godine: Milenko Bučić, Toma Simić, Srđan Zdravić, Goran Raičević, Goran Bošković, Goran Milosavljević, Zoran I. Marković

Izgubljeni životi ljudi, kao i mnogobrojni povređeni, nikada ne smeju biti zaboravljeni i zauvek treba da živi sećanje na njih.

Slava im!

Ipak, zarad uspomene na sve postradale, moramo se okrenuti boljoj budućnosti za sve naše građane, pomoći porodicama sugrađana koji su dali živote, povređenim i ranjenim borcima, preživelim borcima i svim građanima Brusa.

Skupštini opštine Brus ostaje obaveza da, po odluci odbornika, na spomenik palih boraca dopiše ime tragično nastradalog sugrađanina  Zorana I. Markovića, heroja iz Brusa.
Nenad Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Александар Милутиновић 63938880
Браво за Брус онлјн, сајт који се бави промоцијом добрих ствари... Надам се да ће дописати име.
| 3 0
Milica. 95537974
Tu odluku su odmah trebali da propostuju,i istu sprovedu u delo.A ne da prolongiraju.Sramota za opstinu,i sve rukovodece strukture da su tako nesto bilo nenamerno ili namerno propustili.Opravdanja nema.
| 5 -2
Goran Markovic 126983033
Dali će se neko ikada setiti moga brata koji isto dade svoj život na kosovu i svoje kosti ostavi tamo i nikad ih ne nadjemo.Dali je Zoran Markovic aktivno vojno lice bio gradjanin drugog reda
| 8 0
1991 jul 127073558
Bravo Neskenz!!! Mnogi zaoraviše kamen 1991-1999. Nije im tada loše bilo,brojali su pazare.....
| 7 -1
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE