ObukaKV1021a MODrs

Kraljevo 03.11.2021. Na aerodromu „Morava“ i u širem rejonu Kraljeva održana je redovna obuka pripadnika 98. vazduhoplovne brigade u grupnom letenju na avionima tipa „orao“ J-22.

Ovaj segment letačke obuke je posebno značajan za vojne pilote budući da se većina borbenih letačkih zadataka realizuje u grupi od više vazduhoplova kako bi se ostvarila veća udarna moć.

Vođe grupe vazduhoplova i pratioci, tokom obuke koja je realizovana u dnevnim, noćnim i složenim meteorološkim uslovima, uvežbavajući taktike, tehnike i procedure u pripremi i realizaciji grupnog leta, kako bi bili osposobljeni za izvršavanje namenskih zadataka u svim situacijama.

Istovremeno sa uvežbavanjem pilota izvedena je i obuka tehničkog sastava svih specijalnosti u eskadrili, koji se stara za ispravnost vazduhoplova i njihovu pripremu za letenje u svim vremenskim uslovima.

ObukaKV1021b MODrs

Avion „orao“ je lovac-bombarder u naoružanju 241. lovačko-bombarderske avijacijske eskadrile, namenjen za vazduhoplovnu vatrenu podršku jedinicama Kopnene vojske i dejstvo po ciljevima na zemlji.
izvor:mod.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE