EUPROPlus1021

EU PRO Plus program će u četvrtak, 4. novembra 2021. u Vrnjačkoj Banji u hotelu Zepter (Vrnjačka 12) u 10 časova održati info-sesiju kako bi zainteresovanim lokalnim samoupravama iz Rasinskog, Raškog i Moravičkog okruga, kao i predstavnicima/cama Regionalne agencije za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga, Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga i Regionalne razvojne agencije Sandžaka „SEDA" predstavio poziv za podnošenje prijava za izradu teritorijalnih strategija.

Putem ovog poziva Evropska unija će obezbediti podršku lokalnim samoupravama u izradi strateških dokumenata neophodnih za održivi lokalni razvoj, koje će im koristiti da na određenom geografskom području definišu zajednička rešenja za pitanja kao što su braunfild lokacije i industrijske zone, neformalna naselja, rešavanje društvenih ili ekoloških problema ili zaštite kulturnog nasleđa tog kraja. Strategije bi takođe trebalo da formulišu buduće planiranje u brojnim sektorima uključujući obrazovanje, ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine.

Tokom informativne sesije, biće pojašnjeni uslovi poziva a učesnici i učesnice će biti u prilici da se bliže upoznaju sa instrumentima teritorijalnog razvoja i metodologijom razvoja strategija integralnih teritorijalnih investicija (ITI) i strategija održivog urbanog razvoja (eng. Sustainable Urban Development - SUD) i njihovim sprovođenjem.

Sve informacije o pozivu, kriterijumima za učešće i načinu prijavljivanja su dostupne na internet stranici EU PRO Plus programa Javni poziv za podnošenje prijava za izradu teritorijalnih strategija.

Nakon Vrnjačke Banje poziv će biti predstavljen u Velikom Gradištu 16. novembra, u Nišu 18. novembra i u Vranju 23. novembra 2021. godine.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE