GSS vezbakanjon0921a

Gorska služba spasavanja Srbije poziva sve zainteresovane da im se pridruže na 112 EXPO sajmu koji se održava od 23. do 25. novembra 2021. godine na Beogradskom sajmu.

Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu - 112 EXPO bavi se procenom i upravljanjem rizicima u vanrednim situacijama i u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. Preciznije – preventivom: zaštitom od požara, poplava, zemljotresa, hemijskih akcidenata, povreda na radu; reagovanjem u vanrednim situacijama; bezbednošću i zdravljem na radu.

Spasioci Gorske službe spasavanja će na sajmu 112 EXPO pružiti informacije o ponašanju i eventualnim opasnostima u planinama, kako reagovati kada se dogodi neka nesreća, a biće emitovan i film o radu spasilaca na skijalištima.

Svi oni koji su zainteresovani da postanu spasioci Gorske službe spasavanja takođe će moći da dobiju informacije "iz prve ruke", ali i da se upoznaju sa opremom koju koristimo.

Na štandu GSS Srbije biće izložena spinalna daska, torba za prvu pomoć, nosila za transport, radio stanice kao i oprema za orjentaciju i navigaciju, a upoznaćete I koje su sve uloge pasa u akcijama spasavanja, i demonstrirati neke komande.

GssSrbije 0820

Gorska služba spasavanja Srbije dobrovolјna je i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilј pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Spasiti lјudski život, pomoći čoveku u nevolјi, osnovni je zadatak ove službe.

GSS Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti Planinarskog saveza Srbije, dok danas službu sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci i skijaši. U svojim redovima služba ima lekare, doktore nauka, inženjere, pripadnike vojske, specijalnih jedinica policije, studente...


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE