NP DigitalnaEkspedicija21a

Novi Pazar 05.12.2021. – Karavan "Digitalna ekspedicija", pokrenut na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Srbije, Ane Brnabić, juče je posetio svoju šesnaestu stanicu – Novi Pazar, gde su građani imali priliku da se upoznaju sa elektronskim javnim uslugama koje su dostupne na sajtu eUprave, principima elektronske trgovine i osnovama bezbednog korišćenja društvenih mreža, kao i ostalim pogodnostima digitalnog prostora.

NP DigitalnaEkspedicija21b

Događaju je prisustvovala Dušanka Golubović, državna sekretarka u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koja je tom prilikom izjavila:

“Interesovanje naših građana za Karavan je veliko, što znači da je Vlada Srbije na pravi način približila građanima digitalni svet.Tokom pandemije i najstariji građani imali su priliku da se uvere u prednosti novih tehnologija i zahvaljujući tehničkoj opremi koju je, uz podršku Vlade Republike Srbije i UNDP-a, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obezbedilo u domovima za stare, oni su mogli da komuniciraju sa svojim najbližima i lakše podnesu razdvojenost. Posebno je važno što se njihovo interesovanje za korišćenje novih tehnologija nastavilo, što znači da je i njima, kao i mladima, bitno da se upoznaju za ključnim digitalnim veštinama 21. veka“.

NP DigitalnaEkspedicija21c

Karavanu „Digitalna ekspedicija“ prisustvovao je i Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara koji se zahvalio predsednici Vlade Srbije, Ani Brnabić na inicijativi i prilici da se građani, kroz predavanja, upoznaju sa osnovama digitalne bezbednosti, pismenosti i brojnim pogodnostima koje digitalni svet nudi.

„U današnje vreme, čitave generacije mladih digitalnu komunikaciju vide kao način života i zato je dragoceno što će kroz aktivnosti „Digitalne ekspedicije“ moći, ne samo da unaprede svoju digitalnu pismenost i veštine, već i da saznaju odakle, u procesu digitalne komunikacije, vrebaju potencijalne opasnosti i kako ih izbeći“, izjavio je gradonačelnik Biševac.

Karavan „Digitalna ekspedicija“ je namenjen svim građanima, počev od najmlađih, koji su digitalnom sadržaju izloženi od rođenja, pa do najstarijih kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati i dostupni. Osim pomenutih partnera, karavan se sprovodi uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarije za IT i eUpravu i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE