Brus panorama0920

Brus 22.12.2021. Kao što zna jedan broj građana opštine Brus u toku je izrada Plana razvoja opštine Brus za period 2021 - 2028. godine prema odluci SO Brus od 10. marta 2021. godine koji treba da usvoje odbornici lokalnog parlamenta do 30. decembra 2021. godine.

Posle pomenute sednice SO Brus na kojoj je doneta odluka o izradi plana formiran je Koordinacioni tim za izradu Plana razvoja opštine Brus 2021-2028 koji je 25. maja 2021. godine putem zvaničnog sajta opštine Brus uputio poziv svim zainteresovanim građanima, ustanovama, organizacijama i firmama da svojim predlozima i sugestijama uzmu učešće u izradi plana.
Taj poziv, slobodno se može reći, i nije prezentovan i promovisan kako bi trebalo ali je zanimljivo da kontak mejl za slanje predloga nije sadašnji zvaničan mejl opštine Brus kao i da je link za preuzimanje obrasca bio van funkcije jedan period i proradio je 21. decembra 2021. godine.

U kojoj je fazi izrada Plana razvoja opštine Brus za period 2021 - 2028. godine? Da li su u izradu uključivani i građani? Da li je bilo javnih sastanaka i prezentacija faza izrade plana... Ta pitanja i druga u vezi izrade Plana prosleđena su nadležnima u Opštini Brus 10. decembra 2021. godine. I očekujemo odgovor(e) jer na zvaničnom sajti Opštine Brus nema podataka o navedenom Planu osim pomentutog poziva građanima koje je uputio Koordinacioni tim za izradu Plana. 

Brus pitanjaPlanRazvoja21 28

Pitanja su i ovog puta upućena iz razloga jer je izrada Plana razvoja opštine za jedan duži period veoma ozbiljan zadatak i najverovatnije je osnova prilikom apliciranja za finansijska sredstva potrebna za realizaciju. U izradi Plana osim stručnih lica trebalo bi što aktivnije  uključiti sve stanovnike opštine, naročito mlade, kao i one koji silom prilika žive i rade van teritorije opštine, i koji planiraju da nastave život u opštini ili da se vrate kako bi imali mogućnost da svoje planove usklade sa dugoročnim planovima Opštine Brus.

Jedan od prethodnih tekstova o planovima u opštini Brus pročitajte na linku OVDE a tekst na temu izrade Strategije lokalnog ekonomskog razvoja opštine Brus do 2025 možete pročitati na linku OVDE
N.Miljković

Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE