NUNS press

Beograd 21.02.2022. Nezavisno udruženje novinara Srbije raspisalo je konkurs za godišnju nagradu za istraživačko novinarstvo "Dejan Anastasijević" 2022. godine.

Nezavisno udruženje novinara Srbije uz podršku Ambasade SAD sedamnaestu godinu za redom dodeljuje Nagradu za istraživačko novinarstvo. Nagrada za istraživačko novinarstvo zove se po našem kolegi, izvrsnom novinaru, Dejanu Anastasijeviću.

Nagrada se dodeljuje u tri kategorije:

  • Elektronski mediji (radio i televizija)
  • Štampani mediji
  • Onlajn mediji

Za nagradu mogu da konkurišu autori radova koji su objavljeni u medijima u Srbiji od 30. marta 2021. do 30. marta 2022. godine. Krajnji rok za prijavu na konkurs je 30. mart 2022. godine. Radove može prijaviti sam autor, njegov urednik ili kolega.

Nagrada se dodeljuje za istraživačke novinarske radove, koji se bave temama od izuzetne važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom.

Informacija o nominovanim radovima u svakoj kategoriji biće objavljena na sajtu NUNS-a, a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti dodele nagrada. Pobednici u sve tri kategorije biće nagrađeni sa po 100.000,00 dinara.

NUNS će objaviti koji radovi su nominovani najmanje nedelju dana pre svečane dodele nagrada koja će se organizovati povodom Dana slobode medija 3. maja.

Sve informacije o konkursu i uslovima mogu se dobiti na web strani NUNS-a www.nuns.rs, putem e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na telefon 066 88 22 009.

FORMULAR za prijavljivanje (III) (20)

POTVRDA medija o objavljivanju teksta ili priloga (IV) (7)

UPUTSTVO za podnošenje prijava (prilog I) (1)

Samu prijavu možete popuniti i onlajn na  linku OVDE

Rok za podnošenje prijava je 30. mart 2022. godine.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE