AC zgradaopstine

Aleksandrovac 19.03.2022. Ministarstvo zaštite životne sredine posle sprovedenog konkursa odobrilo je Opštini Aleksandrovac 10.000.000 dinara za zamenu postojećeg kotla za grejanje na mazut u Domu zdravlja “Dr Dobrivoje Ger Popović” ugradnjom novog kontejnerskog gasnog bloka sa pratećom opremom.

“Ovi nisu jedini konkursi koje Ministarstvo sprovodi u cilju podrške realizaciji ekoloških projekata u lokalnim samoupravama. U narednim nedeljama čeka nas potpisivanje ugovora i za sufinansiranje projekata pošumljavanja, uklanjanje divljih deponija, kao i za sanaciju devastiranog zemljišta. Odeljenje koje smo formirali u okviru Ministarstva za saradnju sa lokalnim samoupravama intenzivno radi, i prošle godine smo realizacijom zelenih projekata napravili pozitivan pomak. Očekujem da ćemo u ovoj godini zajedno napraviti još bolje rezultate, za čistiji vazduh i bolji kvalitet života građana – rekla je ministarka Irena Vujović prilikom potpisivanja ugovora.

Ministarstvo zaštite životne sredine je prošle godine prvi put raspisalo javne konkurse za sufinansiranje zamene kotlova u toplanama i javnim ustanovama, kao i ložišta u domaćinstvima.
izvor:ekologija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE