Baket Nis0522b

Brus 23.05.2022. Na nedavno održanom turniru u Basketu 3x3 u Nišu, koji je igran u okviru prvenstva Srbije, nastupala je i ekipa Noalux Kopaonik koju su činili igrači iz Aleksandrovca župskog i Brusa.

Turnir je održan u subotu 14. maja na Trgu kralja Milana uz učešće mnogobrojnih ekipa, a pobednik turnira je ostvario plasman na Čelendž turnir.

Baket Nis0522a

Za ekipu Noalux Kopaonik nastupali su: Dejan Bićanin, Vasilije Simić, Dušan Pribanović - sva trojica iz Župe i Nenad Milenković iz Brusa.

Brus NenadMilenkovic0522a

Više o odigranom turniru rekao nam je Nenad Milenković:

"Turnir u Nišu odigran je u u sistemu Košarkaškog saveza Srbije u organizaciji Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije. Turnir je bio A kategorije u okviru RODA 3×3 prvenstva Srbije. Nas četvorica Dejan Bićanin, Vasilije Simić, Dušan Pribanović i ja formirali smo ekipu Noalux Kopaonik i prijavili se. Odigrali sno dobro, ušli u 16 najboljih i izgubili od favorita ekipe Troy.
Pobednik turnira je ekipa Pirot koja je u finalu savladala nacionalni tim Azerbejdžana i plasirali se na Čelendžer turnir u Novom Sadu koji se igra 3. i 4. juna.
Inače turnir koji je odigran u Nišu, mislim da je osmi po redu, od 2019. godine je memorijalni i nosi ime po jednom od poznatih basketaša i žitelja Niša – Ivanu Ici Jovanoviću koji je nažalost preminuo." - rekao je Nenad Milenković.

Do nedavno su i u Brusu igrani turniri u basketu 3x3 što će možda ponovo biti slučaj i da će biti prilike da se uživo vide igrači i majstori ove sportske igre.
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE