MilisavJ Prislonica2022a

Milisav Jovanović,penzioner iz Lepenca kod Brusa, iako je ušao u devetu deceniju života veoma je aktivan u očuvanju i predstavljanju narodne tradicije bruskog kraja na festivalima, saborima i narodnim susretima.

MilisavJ Prislonica2022b

Na nedavno održanom Saboru frulaša Srbije "Oj Moravo", u Prislonici kod Čačka, bio je najstariji frulaš a dobio je i zahvalnicu za učestvovanje na ovoj svetkovini koja se organizuje fruli u čast.

MilisavJ 0722b

U prethodnom periodu Milisav Jovanović je bio učesnik mnogobrojnih sabora i festivala posebno onih takmičarskog karaktera sa kojih se uvek vraćao sa osvojenim nagradama.

"Obaveza nas starijih je očuvanje istorije i narodne tradicije koju su nam sa ponosom ostavili naši precia, prenoseći s kolena na koleno, a koje moramo preneti na mlađe jer imamo odgovornost kako prema našim precima tako i prema budućim generacijama." - rekao je jednom prilikom Milisav Jovanović, čega se i dan danas drži.

Foto Milisav

Važno je napomenuti da je zaslugom Milisava Jovanovića, poznatijeg kao "Foto Milisav", i njegovom fotografskom radu sačuvana i istorija Brusa u nekom periodu koji polako bledi.
Foto istorija Brusa - na linku OVDE
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE