Cetinje Znapolakoplja

Povodom stradanja građana i građanki Cetinja i Crne Gore koji su tragično izgubili živote 12. avgusta Vlada Crne Gore je donela Odluku o proglašenju trodnevne žalosti 13. 14. i 15. avgusta 2022. godine.

„Povodom nezabeženog tragičnog događaja, koji je za posledicu imao gubitak života crnogorskih građana i građanki, Vlada je donela Odluku o proglašenju trodnevne žalosti na teritoriji cele države Crne Gore.

U skladu sa Odlukom Vlade dani žalosti su subota, nedelja i ponedeljak, odnosno 13. (od 00:00h) 14. i 15. avgust (do 24:00h) 2022. godine.

Povodom trodnevne žalosti, u skladu sa Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti, zastave će biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova. Na dan žalosti na javnim mestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima neće se emitovati muzika. Elektronski i drugi mediji dužni su svoje programske sadržaje da prilagode obeležavanju dana žalosti." - navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

U pucnjavi koja se dogodila na Cetinju 12. avgusta, u popodnevnim satima, ubijeno je jedanaest osoba, među kojima i dvoje dece, a više osoba je povređeno. 
foto:cetinje.me


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE