NDjF JDjokovic1122DDanilovic

Beograd 12.11.2022. Novak Đoković Fondacija je objavila pokretanje svoje Online Akademije – nove praktično-obrazovne platforme namenjene pružanju sadržajne edukacije roditeljima, starateljima, vaspitačima, ostalim članovima šire porodice i svim zainteresovanim osobama sa ciljem pružanja srećnog detinjstva našoj deci.

Naučno i empirijski je dokazano da - uz pravu podršku tokom ranih godina – deca mogu da razviju sve potrebne veštine i nauče da koriste svoj puni potencijal u periodu formiranja njihove ličnosti. Odrasle osobe koje su deo dečijeg ranog razvoja imaju izuzetno važnu ulogu u postavljanju temelja za njegovo kvalitetno odrastanje – i stečena saznanja kroz upoznavanje sa okolnostima u kojima se ovaj proces odvija u našoj sredini inspirisala su Fondaciju da pokrene ovu novu, lako dostupnu i višestruko korisnu platformu – namenjenu upravo njima.

Online Akademija Novak Đoković Fondacije će kroz seriju raznovrsnih kurseva, predavanja, vebinara i razgovora vođenih od strane priznatih stručnjaka pružati podršku svima koji žele da detetu pruže srećno detinjstvo, usput prateći sve izazove sa kojima se susreću i u nastojanju da se pruže najpraktičniji edukativni materijali i alati koji će im omogućiti učenje – gde god se oni našli.

Prvi predavači Online Akademije su Smiljana Grujić – psiholog i psihoterapeut konstruktivističkog pravca i programska menadžerka Novak Đoković Fondacije i Jelena Đoković – globalna direktorka i suosnivačica ove organizacije. Smiljana Grujić je koautor priznatog programa za roditelje i staratelje Fondacije pod nazivom „Podrška, ne perfekcija”, a u svom radu najviše se bavi emocijama, komunikacijom i nesporazumima u međuljudskim odnosima - i izazovima i podsticanjem dečjeg rasta i razvoja. Jelena Đoković je sertifikovani trener za roditelje po učenju dr Šefali Tsabari, čija lična i profesionalna misija je da sa radošću podeli sa drugima sve ono što nauči, prikupi ili otkrije - kako bi se dečja dobrobit na taj način umnožavala, a uz učenje i neograničeno međusobno deljenje znanja – stvara bolji svet svakog dana. Njeni najveći učitelji su njena deca, Stefan i Tara.

NDjF 1122DDanilovic

Trenutno dostupna na platformi Online Akademije je serija vebinara “Razgovori o roditeljstvu” u kojima Jelena Đoković i Smiljana Grujić razgovaraju o brojnim temama kao što su: Uzroci neprihvatljivog ponašanja kod dece uzrasta od 0 do 6 godina; Pohvaljivanje i nagrađivanje; Da li roditelji znaju šta deci treba, Kako podsticati emocionalnu pismenost kod dece, i dr. Kurs je sačinjen od 14 epizoda u trajanju od po 1h i svaku epizodu prate kvalitetne beleške koje polaznici kursa mogu da preuzmu. Uz ovaj kurs, dostupna su i dva vebinara sa temom Odnos između braće i sestara - I i II deo.

Novak Đoković Fondacija će u narednom periodu plasirati još kvalitetnih sadržaja i materijala na ovoj edukativnoj platformi, uz važnu napomenu da će sav prihod od prodaje biti dalje uložen u kreiranje novih materijala za roditelje i sve kojima je ova tema bliska srcu i umu.
foto: Dalibor Danilović


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE