Ucenici VB1222a

Vrnjačka Banja 07.12.2022.Učenici osnovne škole "Vuk Karadžić" u Blaževu, istureno odeljenje Donji Levići, zajedno sa učiteljicom proveli su vikend u Vrnjačkoj Banji zahvaljujući vrnjačkoj lokalnoj samoupravi, pišu Vrnjačke novine.

Veljko Vukojičić, učenik četvrtog razreda, i prvak Jovan Pantić pohađaju Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ Blaževo, istureno odeljenje u Donjem Leviću, mestu udaljenom 40 kilometara od Brusa zajedno sa svojom učiteljicom Marijom Ivezić proveli su vikend u Vrnjačkoj Banji zahvaljujući vrnjačkoj lokalnoj samoupravi i predsedniku Opštine g-dinu Bobanu Đuroviću.

Za četiri godine školovanja, Veljko nijednom nije bio na ekskurziji, a posle Jovana odeljenje će, po svemu sudeći, biti zatvoreno jer u selu sa 51 stanovnikom već sedam godina nije rođeno nijedno dete. Zahvaljujući preduzimljivoj Vesni Pantić, predsednici Mesne zajednice Donje Leviće, i vrnjačkoj lokalnoj samoupravi, ovi mališani su prvog vikenda u decembru uživali u Vrnjačkoj Banji.

Predsednica mesne zajednice Donje Leviće na društvenim mrežama prati aktivnosti predsednika Opštine Vrnjačka Banja, Bobana Đurovića. Objave o gostovanjima, aktivnostima, programima i akcijama koje se organizuju, sadržajima koje Banja nudi, bile su pokretač ideje da se obrati Bobanu Đuroviću sa molbom da dvojici dečaka pruži mogućnost da, poput većine svojih vršnjaka, uvide čari đačke ekskurzije, da izađu iz svakodnevnice malog mesta i upoznaju Vrnjačku Banju o kojoj toliko toga slušaju, a nisu imali prilike da je lično posete.

"Bila sam nemalo iznenađena samom činjenicom da je neko odgovorio na moje poruke upućene putem društvenih mreža, a presrećna kada sam dobila pozitivan odgovor. Radost u očima ove dece najrečitije govori o veličini ovog gesta i zato sam neizmerno zahvalna i Opštini Vrnjačka Banja i predsedniku Đuroviću“, sa neskrivenim ushićenjem u glasu rekla nam je Vesna Pantić.

Veljko i Jovan stigli su u Vrnjačku Banju u pratnji učiteljice Marije Ivezić, koja svakodnevno iz Brusa putuje u ovo udaljeno selo.

004

"Još uvek nisam razmišljala o promeni radnog mesta. U ovoj školi sam punih osam godina, ali sva je prilika da će nakon Jovanovog završetka školovanja, ova škola biti ugašena, jer nema dece. Rad sa decom je nešto što ispunjava, oplemenjuje i ta ljubav i povratna informacija koja dolazi od njih je nešto što čini da i to putovanje od Brusa, gde živim, do škole i nazad, bude u nekom drugom planu. Situacija poput ove, kada škola ima malo učenika, daje priliku meni kao učiteljici da se više posvetim svakom detetu. Ujedno, vremenom se stvara i bliskost, tako da smo jedni druge počeli da doživljavamo kao članove porodice“, reči su učiteljice Marije.

008

Dečaci su tokom boravka, imali priliku da se upoznaju sa Vrnjačkom Banjom, a osim bazena u Vrnjačkim termama, Veljko navodi da mu se posebno dopao Hram Živonosnog Istočnika Presvete Bogorodice, kao i pogled s vidikovca na Crkvenom brdu. Pored vremena provedenog na dečjem igralištu, mali Jovan kaže da su na njega najjači utisak ostavili veličina i izgled panoramnskog točka, te je izrazio želju da se uskoro vrati u Vrnjačku Banju, kako bi se i provozao ovim točkom kada počne sa radom.
izvor:vrnjackenovine,net

Deo boravka učenika tokom vikenda možete pogledati na fotografijama:


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE