Bg gradjani1222a

Beograd 07.12.2022. Predsednici 15 opština u Srbiji sastali su se juče sa Jörgom Heeskensom, savetnikom za privredu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Prilikom susreta koji su zajednički organizovali opština Stari Grad, Fondacija Konrad Adenauer u Srbiji i švajcarska organizacija Helvetas, razgovaralo se o Programu podrške lokalnoj samoupravi i većem i neposrednom učešću građana u donošenju odluka na nivou lokalne samouprave. Taj program finansira vlada Švajcarske, a sprovodi Helvatas.

Ovim povodom, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da je za grad Novi Pazar veoma je značajna saradnja i podrška od strane švajcarske vlade kroz Helvetasov program.

"Posebno bih istakao i pohvalio ovu inicijativu saradnje sa drugim predsednicima i gradonačelnicima na temu uključivanja građana i razmene iskustva iz prakse. Veoma značajno je i to što smo danas razgovorali o mogućnostima za strane direktne investicije i kako unaprediti lokalne uslove za privlačenje novih investitora. Jedan od zaključaka jeste da je saradnja sa građanima i privredom izuzetno važna za rad lokalne samouprave i za lokalni ekonomski razvoj. Zato je poverenje građana u naš rad ključno za ostvarenje pozitivnih rezultata i projekata koje lokalna samouprava sprovodi u cilju privlačenja novih investicija. Posebno je bilo važno čuti iskustvo i poruke koje je gosp Jörg Heeskens izneo danas na skupu, a koje doprinose efikasnoj komunikaciji sa građanima o očekivanjima i idejama za ulaganja na lokalnom nivou", rekao je gradonačelnik Biševac.

Učesnici sastanka su razmenili iskustva o dosadašnjem doprinosu programa za podsticanje učešća građana u donošenju odluka u lokalnim zajednicama i o mogućnostima za privlačenje novih investicija.
izvor i foto:novipazar.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE