DaSamJaNeko KavcicA0123

U novoj sezoni ekipa emisije "Da sam ja neko" i novinarka Rada Đurić, sa TV N1, nastavlja da priča sa ljudima i o ljudima koji su nekom neko, ali i sa onima koji su neko sami sebi ili su to postali drugima, a da to nisu ni znali.

U mnoštvu razdraganih genijalaca jedva se izdvaja jedan zbog kog su specijalno došli u Matematičku gimnaziju - Aleksandar Kavčić.

"Iako njegovo ime nose čak četiri katedre američkog univerziteta Karnegi Melon, gde i danas radi, ovde je poznatiji kao neko ko je, zajedno sa svojim univerzitetom, dobio sudski proces i bogatu nadoknadu protiv jedne američke kompanije zbog krađe i korišćenja patenta. Dakle, srpsku slavu je stekao više kao holivudski heroj koji je pobedio Ameriku, nego kao vodeći svetski infomatičar i tvorac osam patenata iz informacionih tehnologija.
Trenutno se brani u čak devet sporova pred domaćim sudovima. Razlog: besplatni udžbenici.Tako smo ponovo na početku. Iako je, ili baš zbog toga, znanje postalo najjeftinija roba, i dalje je najunosniji biznis", stoji u objavi emisije "Da sam ja neko"

"Ja sam to što jesam. Važno mi je da iza mene ostane nešto, a ne da drugi misle da sam neko." reči su prof dr. Aleksandra Kavčića osnivača Fondacije Alek Kavčić - više na linku OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE