URI protest0121

Beograd 15.01.2023. Udruženje radnika na internetu najavilo je protestnu akciju 16. januara ispred zgrade Ministarstva finansija sa osnovnim zahtevom da se Ministarstvo finansija, Poreska uprava i nadležni organi odazovu na poziv za pregovore o modelu oporezivanja njihovih prihoda.

"Pozivamo sve građane, naročite one koji su pogođeni poreskom kontrolom unazad i novim zakonom od 2023. da se pridruže akciji i protestima!

U ponedeljak 16.1. u 13.00. će biti održana protestna akcija ispred Ministarstva finansija. Ovom akcijom želimo da obeležimo tačno dve godine od velikog protesta frilensera, da ukažemo da se dosta stvari nije promenilo i na potrebu da izađemo na ulicu.

Zakon od 2023. nije dobar pre svega zbog prava koje je uskratio, kao što su pravo na porodiljsko i trudničko, kao i zbog previsoka efektivne stope oporezivanja.

Takođe, sada 2023, usled poreske rešenja za 2017. godinu u problemu se zajedno sa nama našli i moreplovci, lađari, radnici na naftnim platformama, ljudi koji su radili u inostranstvu i slali svoja primanja porodici i mnogi drugi. To dovoljno govori koliko je ova celokupna situacija apsurdna i štetna po građane Srbije.

Naš osnovni zahtev je da se Ministarstvo finansija, Poreska uprava i nadležni organi odazovu na poziv za pregovore.

Akcija će ujedno biti i najava sa protest 21.1. u 15.30. Vidimo se!

Ponesite transparente i spremnost da istrajemo!" navedeno je u saopštenju Udruženja radnika na Internetu

Ko su frilenseri (freelancer) u Srbiji? - Priče radnika na internetu OVDE
foto:arhiva


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE