FondacijaAlekKavcic udzbenici0123

Pre dve godine, Fondacija „Alek Kavčić“ objavila je prve besplatne udžbenike za osnovnu školu. Na sajtu besplatnabiblioteka.com tada su se mogli besplatno preuzeti udžbenici za treći i sedmi razred, dok su originalna štampana izdanja, potpuno besplatno, poslata školama i đacima koji su se opredelili da ih koriste u nastavi. Do sada je poslato nešto više od 35.000 besplatnih udžbenika.

Danas se na besplatnabiblioteka.com može pronaći i potpuno besplatno „skinuti“ više od 110 različitih udžbenika i radnih svezaka, od čega su više od polovine potpuno novi, odobreni od strane Ministarstva prosvete, u poslednje dve godine.

Udžbenici koji se nalaze sa ovom sajtu danas se koriste u oko 300 škola u Srbiji.

„Naš cilj je da u periodu od dve godine završimo sve udžbenike za osnovnu školu. A zatim počnemo i sa pisanjem udžbenika za srednjoškolce, koje ćemo takođe besplatno ponuditi na internetu“, rekao je profesor Alek Kavčić, osnivač fondacije.

Osim ovih udžbenika, Fondacija Kavčić finansirala je i veliki broj digitalnih udžbenika, koji su takođe besplatni i za najveći deo nije potrebna nikakava šifra. Svi digitalni udžbenici nalaze se na sajtu interaktivnabiblioteka.com

Fondacija Alek Kavčić osnovana je u Americi 2017. godine. U Srbiji počinje sa radom početkom 2020. Osnovni ciljevi fondacije su promocija obrazovanja i nauke – opširnije na linku OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE