EUPro Raska0223a

Raška 01.02.2023. U opštini Raška je uz podršku Evropske unije (EU) preko programa EU PRO Plus, koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, počela rekonstrukcija zdravstvene stanice u naselju Baljevac kako bi se stanovništvu obezbedila bolja zdravstvena zaštita.

Radovi, koje EU finansira sa skoro 180.000 evra, obuhvataju izolaciju spoljnih zidova i međuspratnih konstrukcija, zamenu stolarije i ugradnju kotlova na pelet, kao i izgradnju pristupne rampe za osobe sa invaliditetom. Dodatno u okviru projekta biće nabavljen i jedan mobilni EKG aparat, jedan defibrilator, jedan suvi sterilizator i vozilo hitne pomoći.

„Mi kontinuirano radimo na unapređenju kvaliteta zdravstvenih usluga koje pacijenti dobijaju u Domu zdravlja ali i u svih šest zdravstvenih stanica na teritoriji opštine. Zdravstvena stanica u Baljevcu koja ima odeljenje za zdravstvenu zaštitu dece i odraslih, patronažu i stomatološku praksu će uz podršku EU i učešće opštine od skoro 50.000 evra značajno podići kvalitet i efikasnost usluga a tome će doprineti i nova oprema”, rekao je predsednik opštine Raška Nemanja Popović. Kako je dodao novi sistem grejanja i postavljena izolacija doprineće energetskoj efikasnosti objekta ali će omogućiti i uštede koje će biti korišćene za nabavku druge neophodne medicinske opreme za ovu zdravstvenu stanicu.

Takođe, „Udruženje psihologa Novi Pazar“, koje je partner na projektu, obezbediće šestomesečnu pravnu pomoć korisnicima, a organizovaće i radionice na temu zdravlja na radnom mestu.

Radovi koje izvodi firma Biro Ramark iz Čačka, izabrana u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Raška, trajaće 90 dana.

Projekat u opštini Raška je jedan od 32 projekta lokalne infrastrukture u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije koje EU podržava preko EU PRO Plus programa sa preko pet miliona evra kako bi se unapredio kvalitet života ljudi kroz obnovu i rekonstrukciju obrazovnih, zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite, sportskih i objekata kulture, kao i unapređenje komunalnih usluga i zgrada javne administracije.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE