TS Vaskrsnjaaukcija0421a

Turistička organizacija Trstenik uputila je poziv donatorima na humanitarnu aukciju vaskršnjih jaja 2023. godine koja će se održati u sredu, 12. aprila, u 12 sati, u Likovnom salonu Doma kulture u Trsteniku.

Poziv prenosimo u celosti:

Poštovani,

U Trsteniku se već sedamnaesti put organizuje humanitarna akcija pod nazivom Aukcija vaskršnjih jaja. Svoj talenat, kreativnost i vreme u ovu akciju ulažu umetnici tako što različim slikarskim tehnikama ukrašavaju drvena jaja, koja potom budu predmet aukcijske prodaje. U samoj aukciji učestvuju svi ljudi dobre volje-predstavnici preduzeća, preduzetnici i pojedinci, lokalna samouprava, kupujući predmetna jaja. Sav prihod koji se skupi, preko Centra za socijalni rad Trstenik, ustanove relevantne za prikupljanje humanitarne pomoći, ide ugroženim porodicama koje su pogođene nekim zdravstvenim problemom. Samu organizaciju ove aukcije sprovodi Turistička organizacija opštine Trstenik, uz podršku Narodnog univerziteta Trstenik i Televizije Trstenik.

Ove godine sredstva će se prikupljati za četvoro naših sugrađana koji su veliki borci i čije porodice ulažu veliki napor da im omoguće da žive i rastu kao i ostali njihovi vršnjaci.

  1. Devojčica rođena 2020. godine je niskog rasta i ima potrebu za konstantnom brigom i negom odrasle odgovorne osobe. Majka ove devojčice je, nažalost, preminula prošle godine od posledica infarkta, tako da ona sada živi sa još dve sestre, ocem koji se bavi poljoprivredom i babom koja je stara i nije u mogućnosti da se u dovoljnoj meri stara o njoj. Teška finansijska situacija ostavila je ovu porodicu bez struje kao i bez mnoštva najosnovnijih sredstava za život.
  1. Muškarac, rođen 1983. godine, ima višestruke teškoće u razvoju, slep je i mentalno nedovoljno razvijen i boluje od epilepsije. Materijalna situacija porodice i uslovi u kojima žive su veoma loši i jedini stalni prihod je tuđa nega i pomoć koju primaju. Tragična smrt majke učinila je život ove porodice još težim. Otac je sprečen da radi jer mora da se stara o njemu. Porodica je u riziku da postane materijalno neobezbeđena, tako da im je neophodna novčana pomoć radi prevazilaženja ove životne krize.
  1. Devojčica rođena 2017. godine kojoj su vrlo brzo nakon rođenja konstantovane srčane tegobe, te je u petom mesecu obavljena balon valvuloplastika aortne stenoze. Govorni razvoj devojčice je u kašnjenju. Po proceni psihologa “reč je o devojčici urednog, ali globalnog disharmoničnog psihičkoh razvoja.“Roditelji devojčice, koji ne žive zajedno, takođe imaju zdravstvenih poteškoća posebno majka za čije zdravlje je neophodno lečenje i tretman. Roditelji nisu zaposleni, nemaju stalne prihode, ni ličnu imovinu. Finansijska pomoć porodici bila bi od velikog značaja za podršku daljem razvoju deteta.
  1. Devojčica rođena 2014. godine je već u četvrtoj godini osećala tegobe zbog kojih je redovno praćena od strane lekara. Međutim, stanje se samo pogoršavalo. Uvidom u Izveštaj konzilijuma Instituta za ortopediju Banjica utvrđena su druga sekundarna bočna iskrivljenja kičme, druga sekundarna grba i mnogobrojni dobroćudni tumori vezivnog tkiva živca i navodi se da se pacijent zbog kompleksnosti deformiteta upućuje na konsultativni pregled u inostranstvo radi odluke o daljem hiruškom lečenju.Za dalji razvoj detetu je neophodno da bude podvrgnuta daljim tretmanima te bi novčana pomoć bila od velikog značaja za čitavu porodicu.

U duhu predstojećeg pravoslavnog praznika Vaskrsa, pozivamo Vas da se odazovete na Humanitarnu aukciju vaskršnjih jaja kako bi sakupili što više sredstava i pomogli porodicama obolelih da prevaziđu ozbiljne zdravstvene probleme.

Humanitarna aukcija vaskršnjih jaja će se održati u sredu, 12. aprila, u 12 sati, u Likovnom salonu Doma kulture u Trsteniku.

„I kap ljudske dobrote, od srca, s ljubavlju data i najveći san pretvara u stvarnost.“

Molimo Vas da Vaše učešće potvrdite na telefon: 037 715 263.
izvor i foto:TOTrstenik


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE