GLipovac0723i

Brus 14.07.2023. U prethodnih nekoliko godina više puta smo pisali o problemima u pojedinim selima na teritoriji opštine Brus kako bi se rešili što pre prvenstveno na zadovoljstvo meštana. Temaa ovog teksta je put ka selu Gornji Lipovac iz pravca Lepenca.

Do sela Gornji Lipovac može se doći iz dva pravca - iz Lepenca i iz Graševaca, mada meštani ovog sela većinom koristi put preko Lepenca. Iako se već godinama bore da imaju koliko toliko solidno sređene puteve padavine početkom 2023. godine kao i tokom juna meseca uzrokovale su bujične potoke i klizišta što je dovelo do značajnih oštećenja. Nešto je u prethodnom periodu sanirano ali meštani smatraju da bi posedno glavni put koji vodi ka Brusa trebalo bolje uraditi. (Kako su izgledale pojedine deonice puta do Gornjeg Lipovca 10. jula 2023. pogledajte na fotografijama ispod teksta)

U selu Gornji Lipovac Ima dosta toga zanimljivog što je većinom zanemareno iako ovo selo ima fantastične potencijale za agroturizam pa i druge pravce razvoja. Može se slobodno reći da je ponos sela crkva Presvete Bogorodice, a na pedesetak metara od nje je lokalitet "Ruža vetrova"  gde se po rečima meštana ukrštaju tri klime - morska, jezerska i planiska. Kao i u većini sela postojala je zgrada škole koja je sada u lošem stanju, a pominje se postojanje nekadašnjih bunkera...

Ukoliko imate predlog i sugestije za uređenje svog sela koje se nalazi na teritoriji opštine Brus pošaljite fotografiju/e sa tekstom na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. kako bi bilo objavljeno na sajtu i da bi nadležni videli i uredili u dogovoru sa meštanima.
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE