izbori 2023

Usvajanje novog Zakona o elektronskim medijima, neposredno pred raspisivanje izbora, još jedna je u nizu propuštenih prilika da se konačno reguliše pitanje funkcionerske kampanje. Umesto toga, napravljen je novi pomak koji sa sobom ipak nosi i novi kamen spoticanja, objavljeno je na sajtu Crta.rs

Do iskoraka je došlo u pogledu perioda tokom koga je medijima zabranjeno da izveštavaju o skupovima na kojima se otvaraju infrastrukturni i drugi objekti ili se obeležava početak izgradnje takvih objekata, ako njima prisustvuju javni funkcioneri koji su kandidati za predsednika Republike, narodne poslanike ili odbornike. Taj period je sa 10 dana produžen na 30, ali iako duža nego ranije, ova zabrana i za tekući izborni ciklus ostaje nedovoljna.

Pored toga što period zabrane ne obuhvata celu kampanju, ona je ograničena samo na aktivnosti onih funkcionera koji su istovremeno i kandidati. To znači da će i u periodu od 30 dana pre izbora koji se održavaju 17. decembra, mediji, između ostalog, moći da izveštavaju i o aktivnostima predsednika Republike. On kao nosilac liste koji nije i kandidat na listi – nije obuhvaćen zabranom.

Nastavak teksta na linku OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE