Min ZastZivotSred

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije raspisalo je četiri javna konkursa, kroz koje je obezbeđeno ukupno 1,25 milijardi dinara za ekološke projekte gradova i opština, i to za zamenu kotlarnica u toplanama i javnim ustanovama, ložišta u domaćinstvima, za pošumljavanje i ozelenjavanje, kao i za čišćenje divljih deponija.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović pozvala je ovim povodom lokalne samouprave da i na konkursima za 2024. godinu kandiduju kvalitetne projekte, jer se njihovom realizacijom utiče na bolji kvalitet života građana.

Vujović je napomenula da su ova četiri javna konkursa, deo paketa mera za unapređenje kvaliteta vazduha i zemljišta.

Konkurse raspisujemo četvrtu godinu zaredom, a za ovu godinu obezbedili smo dva puta više sredstava u odnosu na 2023. godinu, kako bismo još brže i efikasnije radili na merama koje daju dobar rezultat. Očekujem da ćemo i ove godine imati uspešnu saradnju sa lokalnim samoupravama, kako bismo doprineli boljem stanju životne sredine za sve naše građane, poručila je Vujović.

Ministarstvo zaštite životne sredine je za 2024. godinu za četiri konkursa obezbedilo 1,25 milijardi dinara.

Od toga, obezbeđeno je 800 miliona dinara za zamenu kotlarnica u toplanama i javnim ustanovama, 130 miliona dinara za zamenu individualnih ložišta u domaćinstvima, 200 miliona dinara za pošumljavanje i ozelenjavanje i 120 miliona dinara za uklanjanje divljih deponija širom Srbije.

Lokalne samouprave mogu da dostave konkursnu dokumentaciju Ministarstvu zaštite životne sredine do 29. januara, a više detalja o samom konkursu dostupno je na internet adresi www.ekologija.rs.
izvor i foto:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE