Brus SrednjaSkola0722

Srednja škola u Brusu u školskoj 2024/25 upisuje 132 učenika u 6 obrazovnih profila: Gimnazija – opšti tip i Odeljenje učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, Finansijsko-računovodstveni tehničar, Turistički tehničar, Konobar i Kuvar.

Ministarstvo prosvete Republike Srbije je Srednjoj školi u Brusu odobrilo za upis u školskoj 2024/2025 godini 132 učenika u 5 odeljenja i 6 obrazovnih profila, i to:

Gimnazija - Opšti tip, 28 učenika

Program ovog smera obuhvata najširi opseg znanja iz prirodnih i društvenih nauka pružajući učenicima mogućnost da po završetku srednjoškolskog obrazovanja budu spremni za studije na fakultetu bilo kog profila.

Gimnazija - Odeljenje učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, 20 učenika

Namenjeno je specijalističkom obrazovanju učenika koji imaju izražene sposobnosti za računarstvo i informatiku - digitalna pismenost, poznavanje programiranja i baza podataka koje će učenici steći u gimnazijskom IT odeljenju biće važne za njihov dalji razvoj. Maturanti ovog odeljenja mogu da nastave školovanje na fakultetima ali i da po završetku gimnazije postanu deo inovativnih startap kompanija, veb-dizajneri, kreatori aplikacija...

Učenici koji su se prijavili za prijemni ispit u Odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, njih dvadesetšestoro, polažu ispit u Srednjoj školi Brus 18. maja 2024. godine.

Ekonomija, pravo i administracija - Finansijsko-računovodstveni tehničar, 28 učenika

Ovaj obrazovni profil učenici upisuju da bi stekli znanja i veštine u svim segmentima finansijsko-računovodstvenih poslova i poslova platnog prometa, zatim neophodna pravna i ekonomska znanja, kao i praktična znanja iz oblasti osnivanja privrednih društava... Nakon završenog školovanja osposobljeni su za obavljanje finansijsko – računovodstvenih poslova, sastavljanje i prezentacija finansijskih i poreskih izveštaja i mogu se zaposliti u bankama, osiguravajućim firmama, knjigovodstvenim agencijama... Mnogi učenici se odlučuju i da upišu fakultete što sa uspehom i čine.

Trgovina, ugostiteljstvo i turizam - Turistički tehničar, 28 učenika

Ovaj smer je veoma zanimljiv za učenike koji vole putovanja i maštaju o tome da jednog dana njihov posao uključuje i posete evropskim i svetskim mestima i destinacijama. Tokom školovanja osim obaveznih predmeta, savladaće i stručne predmete poput agencijskog i hotelijerskog poslovanja, ekonomike turizma, marketinga u turizmu... Učenici ovog obrazovnog profila se školuju i za dalje školovanje na fakultetima istog ili sličnog usmerenja pa čak i za upis na druge fakultete.

Trgovina, ugostiteljstvo i turizam - Konobar, 14 učenika

Ovaj smer trogodišnjeg obrazovanja odvija se u cilju osposobljavanje učenika za usluživanje gosta hranom i pićem uz izuzetan naglasak na sticanju i usavršavanju praktičnih znanja. Zanimanje konobara zahteva poznavanje bontona, opšte kulture, prijatnost u ponašanju kao i drugih sposobnosti koje se stiču kroz praksu u ugostiteljskim objektima i hotelima sa kojima škola ima ugovore.

Trgovina, ugostiteljstvo i turizam - Kuvar, 14 učenika

Ovaj trogodišnji smer učenicima nudi sticanje znanja i veština kuvara kroz teorijsku nastavu, vežbe i praktičnu nastavu. Tokom školovanja učenici imaju veliki broj časova praktične nastave obučavajući se za pripremu, izradu, serviranje i dekorisanje jela u kuhinjama ugostiteljskih objekata i hotela sa kojima škola ima potpisane ugovore. Učenici smera kuvar aktivni su na takmičenjima ostvarujući uspehe i nakon školovanja veoma lako nalaze posao.

Srednja škola u Brusu u svom radu primenjuje postojeće nastavne planove i programe koje je propisalo Ministarstvo prosvete Republike Srbije uz inovacije u nastavi, individualni rad učenika, brojne vannastavne aktivnosti, bezbedno okruženje i prijatnu atmosferu.

Za sve dodatne i detaljne informacije oko upisa u Srednju školu Brus možete dobiti u prostorijama škole u ul. Bratislave Petrović br. 69, pozivom na br. tel. 037 3 825 167 i 037 3 827 726  ili upitom na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
izvor:Srednja škola Brus

 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE