DrenovackoMetodje2024

Na dan Svetog Metodija 03. jula 2024. godine na svetilištu Drenovačko Metođe pored Brusa obavljen je verski obred i prelomljen slavski kolač.

Posle održanog verskog obreda koji je služio sveštenik Milovan Sokolović ovogodišnji kolačar Dejan Marković kolačarstvo je predao Aleksandru Simiću čime se nastavlja okupljanje naroda na ovom svetom mestu i naredne godine.

DrenovackoMetodje24b

Nekoliko dana pre obeležavanja praznika Svetog Metodija grupa meštana mlađeg uzrasta uredila je prilazne staze kao i samo svetilište što  dokazuje da ovo mesto ima budućnost.

DrenovackoMetodje24k

Podsetićemo, na svetilištu Drenovačko Metođe od davnina se 03. jula okupljaju meštani Drenove, Graševca, Žiljaka kao i drugih sela kako bi se poklonili Svetom Metodiju ali i družili na saboru, Nakon kraće puze u saborovanju većeg broja vernika i meštana svetilište je nedavno obnovljeno i izgrađene prilazne staze tako da se sada može doći tokom čitave godine. 

Ovogodišnjim verskim obredom i saborovanjem meštai su najavili da će tradicija Drenovačkog Metođa živeti još dugo i da će se naredne godine sabrati u još većem broju.
N.Miljković foto:D.Popović


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE