PGRBrus280916 1

 JP Direkcija za građevinsko zemljište, puteve, planiranje i izgradnju Brus, kao nosilac izrade izmena i dopuna Plana generalne regulacije Brusa u delu saobraćajnica, javnih i ostalih površina namenjenim trgovima i zelenilu u opštini Brus organizovalo je Javnu prezentaciju materijala plana u sredu 28. septembra 2016. godine u zgradi Opštinske uprave Brus.

PGRBrus280916 2

Izmene PGR se vrše na osnovu projektnog zadatka Odluke o izmeni plana i na osnovu inicijativa za izmenom od strane Opštinske uprave i Direkcije za izgradnju opštine Brus kao naručioca Plana a sve izmene i dopune se odnose na:
- ulicu Milete Mitrovića
- ul. Milosava Stevovića
- ul. Rasadniička
- ul. Drenovački put
- krak Drenovački put
- krak Rasadničke
- ul. Cara Lazara
- novoplanirana saobraćajnica ispod sportske hale
- ul. N.Tesla
- ulica kod JKP Rasina – prilazna
- zaobilaznica – produžetak ul. prema predhodnom planu u Ivezićima. Deo između ul M.Stevovića i ul. M.Mitrovića
- ul. Vidovdanska – okretnica
- ul. Milana Kneževića
- ul. Kralja Petra I, Mike Đorđevića i Kneza Miloša
- prilazna saobraćajnica pored Beljickog potoka
- ul. Vuka Karadžića
- postupanje po Odluci o stavljanju van snage delova PGR Brusa
Ostale izmene i dopune su posledica izmena definisanih u prethodnom stavu radi uskljađivanja načina korišćenja pravila građenja i uređenja sa novonastalim izmenama.
Građani koji su bili prisutni na prezentaciji mogli su na licu mesta da vide i da čuju planirane izmene i dopune PGR Brusa. Bilo je dosta pitanja na koje je obrađivač plana dao odgovor ali i uputio savet na koji način i kako da podnesu pisani prigovor.

Najviše postavljenih pitanja bilo je vezano naselje Ivezići, za ulicu Milosava Stevovića i Milete Mitrovića. Kako je rečeno problemi koji su nastali u ulici M. Stevovića najverovatnije su rezultat rada lokalnog preduzeća koje je izvodilo radove ne prijavivši nadležnim organima trenutno stanje na terenu, pa su radove izveli odstupajući od projekta i sada je na obrađivaču Plana da reši novonastalu situaciju. 

Građani koje interesuje uvid u PGR mogu to učiniti do 09. oktobra u zgradi Opštine Brus kada je i rok za predaju pisanih sugestija i primedbi. Pravna i fizička lica mogu dostaviti primedbe i sugestije u pisanoj formi nosiocu izrade plana tj. JP Direkciji za građevinsko zemljište, puteve, planiranje i izgradnju Brus u toku trajanja ranog javnog uvida zaključno sa 09. oktobrom 2016. godine.

Javna sednica Komisije za planove održaće se 18. oktobra 2016. godine sa početkom u 12:00 časova, a primedbe i sugestije pravnih i fizičkih lica koje evidentira nosilac izrade Plana mogu uticati na planska rešenja. 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE