Rasina DrKatancevic

11.01.2017. -U opštini Brus i dalje je hladno, a noćas je padao i sneg koji je uz vetar sigurno doprineo da pojedini putevi u podkopaoničkim selima opštine Brus budu ponovo, delimično ili potpuno, zavejani. Trenutna temperatura u Brusu iznosi -13C , mereno u 07:30 časova, dok je u 05:00 časova izmereno -16C. Da su veoma niske temperature pokazuje i to što se zaledila i reka Rasina (aslovna fotografija).

I jučerašnji dan u opštini Brus je bio veoma hladan - jutarnja temperatura je bila -15C, a večernja - 14C dok je dnevna temperatura bila oko -12C. Ove podatke smo dobili od Milutina Bučića, radnika Centra za kulturu Brus, koji svakodnevno dežura u objektu i obilazi više puta dnevno proveravajući da ne dođe di smrzavanja instalacija u samom objektu. 

Bucca CZK122016
Milutin Bučić


Tako g-din Bučić objekat Centar za kulturu Brus neradnim danima obilazi najmanje tri puta dnevno u 05:00, oko 14:00 i uveče oko 21:00 čas, kada meri trenutnu temperaturu kako bi preduzeo sve mere da ne dođe do smrzavanja instalacija u samom objektu. U zimskom periodu radnim danima je već u 05:000 na poslu kada i založi kotao, preko dana radi do 15:00 a nekada iduže, da bi uveče takođe obišao objekat, izmerio temperaturu vazduha i preduzeo sve mere kako bi Centar za kulturu bio u funkciji, naročiti grejanje. 

Brus slep012017

Niske temperature doprinele su da mnogobrojni turisti koji su tokom proteklih dana odseli na Kopaoniku ili Brzeću nisu mogli da startuju svoje automobile pa su vlasnici uz pomoć šlep službe tražili pomoć u auto-servisima. Kako su nam majstori u auto-servisima rekli najviše problema su imali vozači auta koji koriste kao pogonsko gorivo dizel a ono je usled niskih temperatura zamrzlo, naročito tamo gde nije bilo dovoljno aditiva za niske temperature.
I danas je najavljena niska temperatura a već od sutra veče i petka meteorolozi najavljuju porast temperature koja će preći u plus.

U slučaju da vam je potrebna pomoć pozovite Policiju na 192, Vatrogasce spasioce na 193 ili Hitnu pomoć na 194 ili obavestite predsednika vaše Mesne zajednice. Obiđite i vaše komšije da vidite kako im je i da li im treba nešto ili nekakva pomoć, naročito stara lica i porodice sa više male dece.

Ukoliko vam je potrebna pomoć ili imate informacije o trenutnom stanju na terenu u svakom trenutku možete se obratiti i sajtu www.brusonline.com putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili putem Facebook stranice BrusONLINE.

 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Suzi 232096456
Bravo buca
| 0 0
Suzi 232150096
Ko li je taj predsednik mz d lipovac dali ga uopste postoji
| 0 -1
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE