Brusjani ćute i polako zaboravljaju svoju istoriju ali i ljude koji su rođeni u Brusu i koji ime ovog mesta proslavljaju i posle svog života.

MDjordjevic kuca 1

Skoro da je zaboravljen Miodrag Mika Đorđević, jedna od pionira filma na našim prostorima, koji je rođen u Brusu i stvarao u periodu između dva svetska rata. Na ovog velikog čoveka, snimatelja, reditelja i scenariste danas podseća ime ulice koje nosi po njemu i koja prolazi pored kuće u kojoj je rođen.

Kako sada izgleda fasada kuće u kojoj je rođen Miodrag Mika Đorđević možda je pravi odraz kako opštinska vlast brine o istoriji ovog mesta, kao i o ljudima koji su ime Brusa proneli kroz istoriju i koji će promovistai i u budućnosti, i to samo u pozitivnom smislu, zahvaljujući svojim delima.

MDjordjevic kuca 2

Ne verujemo da posle toliko okrečenih fasada u samoj glavnoj ulici ove varošice nije imalo materijala da se sredi barem spoljni izgled kuće u kojoj je rođen Miodrag Mika Đorđević, koji je snimio i prvi dugometražni i možda najznačajniji turistički film Kraljevine Jugoslavije "Pod jugoslovenskim nebom" kojim su promovisane turističke ponude Kraljevine.
Nadamo se da je ovo nenameran propust  opštinske vlasti u Brusu, i da će već u narednom periodu, možda pri krečenju neke nove zgrade, biti izdvojena sredstva za sređivanje spoljne fasade kuće u kojoj je rođen Miodrag Mika Đorđević - Jedan neočekivani heroj iz Brusa (klik).



Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE