Brus je opština u kojoj je pregledan najveći broj žena tokom akcije "Dan otvorenih vrata"

EUprogres Brus11172

Tokom akcije “Dana otvorenih vrata” koju je organizovao Evropski progres u oktobru mesecu, Međunarodnom mesecu borbe protiv raka dojke, sprovedena je kampanja “Nađi vremena” koja je imala za cilj da informiše žene o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke i raka grlića materice.

EUprogres Brus11171

Ova kampanja je održana u Domovima zdravlja u Brusu, Doljevcu, Babušnici, Gadžinom Hanu, Merošini, Aleksincu, Knjaževcu, Beloj Palanci i Svrljigu tokom koje je kroz besplatne ginekološke preglede prošlo 747 žena, a Brus je opština u kojoj je pregledan najveći broj žena tokom "Dana otvorenih vrata", čak 208.

EUprogres Nadjivremena 1017

Tokom oktobra, Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, sprovedena je kampanja “Nađi vremena” koja je imala za cilj da informiše žene o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke i raka grlića materice.

Različitim aktivnostima skrenuta je pažnja javnosti, posebno žena, na to da je briga o zdravlju ujedno i briga o potomstvu, kao i da je preventiva najbolji lek za zdrav život. Upravo zato, u dogovorima sa domovima zdravlja u navedenim opštinama, sve žene, bez obzira da li su imale zdravstvenu knjižicu, mogle su da obave besplatne ginekološke preglede.

Paralelno sa ovom akcijom sprovodena je i anonimna anketa kako bi se utvrdili najčešći razlozi za odlazak, odnosno neodlazak na redovne ginekološke preglede i dodatno ohrabriti žene da pronađu vremena za očuvanje svog zdravlja. Za zdravstvene radnike iz devet opština uključenih u kampanju biće organizovan stručni skup tokom kojeg će se razmeniti iskustva, kao i nove informacije i pravci delovanja u ovoj oblasti.

Kampanja „Nađi vremena“ sprovedena je uz finansijsku podršku Evropske unije, Vlade Švajcarske i Vlade Republike Srbije, preko razvojnog programa Evropski PROGRES.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE