Dokumentarni film "Silom na sedmu" u produkciji NUNS-a biće emitovan u ponedeljak 5. februara u 20:00 časova, na televiziji N1.

Dokumentarni film "Silom na sedmu" nastao na osnovu nalaza istraživanja o primerima koji se od 2008. godine dokumentuju u NUNS-ovoj bazi napada na novinare i bavi se verbalnim pretnjama i fizičkim napadima na novinare sa ciljem da se identifikuju uslovi i okolnosti koje su dovele dotle da je postalo društveno prihvatljivo tući i na drugi način se obračunavati sa novinarima.

Junaci dokumentarnog filma u prvom licu govore o svojim neposrednim iskustvima u potrazi za istinom ili informacijom, otporima na koje nailaze i konkretnim verbalnim, fizičkim napadima na njih ili pritiscima. Kroz ispovesti, film govori o detaljima incidenata i kontekstu u kom do njih dolazi.
U filmu govore:
- Dejan Anastasijević, novinar Vremena
- Boško Branković, snimatelj TV B92
- Vladimir Mitrić, novinar Večernjih novosti
- Tamara Marković Subota, novinarka Blica
- Maja Živanović, novinarka VOICE-a
- Predrag Blagojević, glavni urednik Južnih vesti
- Stevan Dojčinović, urednik KRIK-a
- Nedim Sejdinović, predsednik NDNV-a

Dokumentarni film “Silom na sedum” nastao je u produkciji Nezavisnog udruženja novinara Srbije, producent filma je Slaviša Lekić, reditelj Marina Čabarkapa, novinar Sanja Lončar, a sufinansiran je iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i infomisanja i uz podršku organizacije Civil Rights Defenders.

U nastavku možete pogledati tizer iz filma.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE