Dec park141215 5

Pomoćnik ministra privrede u Vladi Republike Srbije Aleksandar Starčević izjavio je danas da je pri kraju izrada pravilnika o bezbednosti dečjih igrališta, kojim će biti propisano kakva treba da bude oprema na kojoj se mališani igraju, kao i podloga i svi prateći elementi.

Starčević je, gostujući na Televiziji "Pink", rekao da je posebna radna grupa koja se bavi ovom problematikom završila nacrt tog dokumenta, a, uz poštovanje svih procedura, očekuje se da od 1. juna bude u upotrebi, kako bi se mogućnost povrede mališana svela na minimum.

Veoma je važno da dečje igralište bude bezbedno, a to znači da sva oprema mora biti izrađena u skladu sa određenim standardima, ukazao je on, dodavši da svi delovi na igralištima koji su pokretni, gde dete može da se povredi, moraju da budu zaštićeni.

On je objasnio da je veoma bitno i to kakva je podloga na igralištu, i da i za nju postoje odgovarajući standardi koji će morati da se poštuju.

Ako dete padne sa visine, ne sme doći do ozbiljnije povrede, jer podloga mora da ublažava pad dece, naglasio je Starčević, ukazavši i na to da postoji dosta igrališta koja nisu u skladu sa tim standardom.

Novi pravilnik će, kako je naveo, dovesti do toga da se prevaziđu nejasnoće i da se tačno odredi mesto svakog učesnika u procesu, pri čemu će nadležan biti vlasnik igrališta.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE